Bunun adı tecrübesizlik

VALENCIA karşılaşması, Bursaspor’un şimdiye kadar oynadığı maçlardan kazandığı tecrübe ile çıktığı en rahat maçtı.

Bursalı oyuncuların panik ve telaş yapmadan başlayıp götürdükleri ilk maçtı. Ta ki penaltıya kadar... Geri düştüğümüz ana kadar sahada yapılması gereken her şeyi yapan ve net pozisyonlar bulan Bursaspor gol sonrası dağıldı. Sercan’ın pozisyonu Şampiyonlar Ligi’nde bir takıma ve oyuncuya gelebilecek en rahat pozisyondu. Hani derler ya “Bunu atamayacaksın da neyi atacaksın?”
İlk golü yedikten sonra Bursalı oyuncuların gösterdiği reaksiyonun tam ismi tecrübesizlikdir. Net pozisyonları kaçırıp, üstüne yiyen yeşil beyazlı oyuncuları moral olarak yaşadıkları çöküntüden çıkaracak tek şey tecrübe idi ama o da daha yeni kazanılıyor. Bu kadar iyi oynarken, “nasıl ilk golü yeriz” diye üzülürken bozulan konsantrasyon ikinci golü geciktirmedi. Bursasporlular’ın geriye düştükten sonraki vücut dilleri ve eğik kafaları her şeyi anlatıyordu.
Ne bekledik?
 İlk golü atmayı. Sercan ile çok net bir pozisyonu atamayarak yine mi
dedik ama Batalla devreye girdi.
 İlk puanı almayı. İlk 10 dakikadaki oyun puan heyecanı verse de sonraki dakikalar kabus gibiydi.
 Kafa tutmayı. En azından oyuncularımızın daha agresif ve yenilgiyi zor kabullenen bir anlayışla mücadele etmesini bekledim.
Ne olduk?
 Şampiyonlar Ligi’nin en kolay takımı.
 Şampiyonlar Ligi’nin en çabuk çözülen takımı.
 Şampiyonlar Ligi’nin en rahat gol atılan takımı.
 Şampiyonlar Ligi’nin en nazik takımı.
 Şampiyonlar Ligi’nin defans yapamayan takımı.
Farklar...
 Bursaspor orta sahada iki pas yapamazken Valencia orta sahası hem adam geçti hem de kenarları iyi kullandı.
 Deplasmanda oynayan Bursaspor iyi kapanıp kontra yapması gerekirken, çabuk iyi çıkışlarla gol bulan Valencia oldu.
 Bursaspor defansı top almayan orta saha yüzünden uzun oynarken, Valencia defansı kafa toplarını bile uzun oynamadı.
 Bursasporlu oyuncular ikili mücadelelerde çabuk pes ederken, maçı daha 30. dakikada kazanmış Valencialı oyuncular hala agresifti.
Sonuç
Evet Valencia maçı hak ederek kazandı ama bunda kaybetmeyi kabullenen Bursaspor’un da katkısı büyük. Tecrübe kazanırken bu kadar da ağır yenilgiler olmamalı. Bursaspor için ilk yılında yenilgiler alması normal ama bu kadar açık ve kolay goller yememeli. Yeri geliyor Manchester United bile kendi sahasına gömülüp defans yapıyor. Ben Bursaspor’u Şampiyonlar Ligi’nde 15 yıl öncesinin futbolunu oynayan bir takım olarak görmek isterim ki, bu denli kötü sonuçlar çıkmasın. Bu maçtan benim öğrendiğim şu: Defans yapmayı bilmezsen gol yemeyi öğrenirsin.
Yazarın Tüm Yazıları