Bu şampiyonluk, en önemli şampiyonluk

BURSASPOR maça çıkarken sanki ligin 20. haftasındaki bir karşılaşmaya çıkıyor gibiydi.

Ne kadar çok şampiyonluk telaffuz edilse de herkesin içten içe bildiği ve söyleyemediği kocaman bir “olmaz” vardı. Bu sahadaki oyuncuda da seyircide de etkisini göstermişti. Batalla’nın golü Trabzon’un golüyle birleşince “olmaz”, “acaba”ya dönüştü.
Fakat iki farkı bulduktan sonra olay tamamen Saracoğlu’na döndü Bursasporlular için. Tüm Türkiye artık sadece Fenerbahçe’yi izliyordu. Bursalı taraftarlar skoru almanın rahatlığı ile İstanbul’dan gelecek Trabzonspor müjdesini bekler haldeydi. İkinci yarı Bursasporlu oyuncular maçı kazandıklarından emin olmanın rahatlığıyla oynadı.

Sonuna kadar haketti

Dakikalar, Bursaspor’un şampiyonluğunu ilan etmek için birer birer azalırken ve Atatürk Stadı bunun sessizliğine bürünürken gelen son düdük, “Çılgınca sevinmeye ve tarihe geçmeye başlayın” diyordu.
Bursaspor, Türk Futbol Tarihi’nin en önemli şampiyonluğuna ulaştı. Bu şampiyonluğu sonuna kadar da hak etti. Sezon başından beri ortaya koydukları oyun ve mücadele ile taraflı tarafsız kimsenin itiraz edemeyeceği şekilde bu şampiyonluk yeşil beyazdı.
Ertuğrul Hoca başta olmak üzere tüm Bursalı futbolcuları, camialarını tebrik ediyorum.
Yazarın Tüm Yazıları