Bu oyun tehlikeli

LİGİN en az gol atan ve yiyenlerinden Manisa karşısında Galatasaray’ın geçtiğimiz hafta yaşanan protestolara rağmen kazanması normaldi.

Fakat Galatasaraylı oyuncuların yüzünde Ali Sami Yen’deki protesto derin izler bırakmış. Takımdaki önemli oyuncuların oyun iştahındaki azalma Galatasaray’ın etkili oynamasını engelleyen en büyük sebepti. Golden sonra bile Galatasaray’ın oyunu rölantide tutması deplasman fobisi ve şampiyonlukta geri kalmama düşüncesi olabilir; ama bu oyun gelecek haftalar için tehlikeli.
Baros’un geri dönmüş olması Arda, Keita ve Dos Santos’un işini kolaylaştırdı. Rakip alanda yer değiştirip koşular yapan Baros, bu oyunculara farklı alternatifleri değerlendirme şansı sundu. Tabii ki bu arada Elano’da değişen bir şey yok; bildiğiniz gibi. Brezilya Milli Takımı’na hazırlık maçlarına Galatasaray’da devam ediyor. Aykut Galatasaray kalesi için ne kadar doğru tercih olduğunu maç içindeki kurtarışı ve oynadıkça artan performansı ile gösterdi.
Servet artık olmayacak
Geçtiğimiz hafta ve bu hafta Hakan Balta stoper oynarken, kenarda duran ve oyuna alınacak ilk stoper olarak bile düşünülmeyen Servet için Galatasaray dönemi bitmiştir. Rijkaard belli ki Servet’i silmiş, önümüzdeki sezon Rijkaard Galatasaray’da kalacağına göre büyük ihtimalle Servet olmayacak.
Final Bursaspor maçı
GALATASARAY
zaman zaman zorlansa da kendini yarışta tutacak 3 puanı almasını becerdi. Ve şampiyonluk şansını sezonun final maçı olan Bursa karşılaşmasına taşıdı.
Arda’nın morali bozuk
GALATASARAY şampiyon olacaksa Arda’nın moralli ve etkili oyununa çok ihtiyacı olacak. Görünen o ki Arda protestolardan son derece olumsuz yönde etkilenmiş ve sahada bu açıkça belli oluyor. Her ne kadar Başkan Adnan Polat, “Bu protesto iyi oldu, kendimize geldik” dese de ve Arda Manisa’da iyi diyebileceğimiz performans sergilese de; kafasının hala protestolarda olduğu, sahada moralinin bozuk olduğu ve futbolu düşünmediği çok belli oluyor.
Yazarın Tüm Yazıları