Bu davet günlerce konuşulacak İzmir elitleri Lavanta’da buluştu

Evet... İzmir Sosyetesi’nin gözde çiftlerinden, Meral-Alber Simson 31. evlilik yıldönümleri partisi, çok görkemli oldu.

Haberin Devamı

Hemen hemen İzmir elitlerinin büyük bir kısmı, partinin konuklarıydı. Bir şıklık yarışı vardı. O nedenle partideki hanımların, bu şıklıkları, özel mönüsü, pastası, gelen armağanlar, beylerin, kadınlara oranla daha spor takılmaları, kısacası günlerce konuşulacak bir davet oldu. Lavanta’nın patroniçesi Melda Durgunoğlu, Müdürü Muharrem Duran, mutfak şefi Kamil Tüzün ve Meral Hanım günlerce önceden hazırlık yaptılar. Yani Alber Bey için sürpriz bir partiydi. İzmir’in gözde restoranlarından Lavanta, bu gece için özel ışıklandırıldı.
Müzikler özel seçildi.
Sade ve şık bir mönü
 Peynir tabağı ve şampanya ile açılış yapıldı. Ardından, Ahtapot Carpaccio, kadayıflı karides, Türüf çorbası (Dünyanın en pahalı mantarıdır), Balkabaklı ve istiridyeli, mantarlı risotto, peynir sufle soğuk ve ara sıcaklardı. Ana yemekte, İzmir’in meşhur Şevket-i Bostanlı kuzu kapaması ve fırında Lağos vardı. Final Türk tatlı tabağı ve mevsim meyvelerinden oluşan, beyaz çikolatalı, bademli pasta ile oldu. Gelen konuklar arasında; Eli Alharal, Haluk Özyavuz, Süleyman Poray, Hasan Aygıt, Serhan Ünsal, Vehbi Güldoğan ve eşleri... Meral Simson’un kardeşleri Oya ve İnci Corsini, Gamze Ünsal, Nil Blanchet, Tina Alharal ve eşleri vardı. Kısacası çok özel bir davetti.

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ LOSEMİLİ ÇOCUKLAR HASTANESİ

Sevgili arkadaşım Hülya Dincel’ den geldi bu mail. Herkes duysun, öğrensin istedim. Çocukları, ya da yakınları, Lösemi olup da çaresizlik içinde kıvrananlar için. Tabi bir de vicdanlı, yardımsever, hayırsever okuyucularımdan gelecek destek için...
Merhabalar; LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) 3.5 yıllık bir vakıf olmasına rağmen Türkiye’nin ilk lösemili çocuklar hastanesi LÖsante <http://www.losev.org.tr/turkce/t-hastane.html> ’yi Ankara’da kurdu. Yemeğinden pijamasına, muayenesinden tahliline, her şey ücretsiz olarak, çocuklara sunuluyor. Ankara dışından gelen ailelere de apart oda hizmeti veriliyor. Vakıf kullanmadığımız giysi, ev eşyası, oyuncak, bisiklet ve yiyecek yardımlarını kabul ettiği gibi, YKB 477 Şube 1-002666 hesaba tutar ne olursa olsun bağış da yapılabiliyor.
? Tel: 0312- 447 06 60

Haberin Devamı

Hasibe Eren, Sarp Apak, Tuğce Kazaz Şöhretlerin gizli kaçamak yeri Falabella

Turizm sektöründe yaklaşık yirmişer yıl hizmet vermiş iki genç yatırımcı. Fakat yatırımcı derken ne yazık ki, ellerindeki tüm paralarını buraya yatırmışlar. Birikimlerini yani... Üstelik de kiralık bir arsaya... Muhteşem de bir yer yaratmışlar. O nedenle bu köşedeler. Yaklaşık bir yıllık. Adı Falabella Restaurant. Falabella da neymiş? Dediğinizi duyar gibiyim. Arjantin kökenli, köpek büyüklüğünde, bir at ırkının adı. Aynı zamanda Güney Amerika da ahşap yapı ve Portekiz dilinde güzel muhabbet anlamlarına geliyor.
Tarladan saray
 Ozan Belkıs ve Hakan Cıdam bir tarladan, bir saray yaratmışlar. Özellikle çocukları düşünmüşler.  Başarmışlar da. Yalnız İzmir’lilerin değil, ekranların iki büyük yıldızı, Hasibe Eren, Sarp Apak, podyumların gözde ismi Tuğce Kazaz için de burası bir gizli sığınak olmuş. Falabella’da, gün boyunca, çocuklar tamamen güvenli bir ortamda, çiftlik hayvanları ve oyun parkında oynuyor. Aileleri, büyükler ise , günlük yaşamın stresinden uzakta keyifli bir zaman geçiriyorlar. Fallabella’nın sahip olduğu özel atmosferinde, çok güzel düğünler, özel kutlamalar da yapılmış. Yapılıyor da. Kış geliyor ve şimdi özel şöminenin etrafında sucuk ızgara, çocuklar için patlamış mısır ve kestane kebap... Geleneksel muhteşem bir köy kahvaltısı... Öğle ve akşam yemeklerinde de çok özel çeşitler. Herkesin damak tadına uygun salatalar, ızgaralar, tatlılar... Özellikle de Ballı Tavuk, Falabella Gurme Mantı, Ev yapımı Makarnalar, Yengeç Wrap Dürüm ve lezzeti soslar ile yaptıkları et yemekleri... Fiyatlar da harika... Yer Seferihisar yolu üzerinde. Çamlıköy karşısı.

Haberin Devamı

Eli öpülesi bir Şair Çelik’den ‘Eflatun Geceler’

‘Doğum Günüm’, ‘Cennet Gözlüm’, ‘Gülümse’, ‘Ebruli’, ‘Yak Gitsin’, ‘Kıyamam’ gibi pek çok eseri bestelendi. Şiir kitapları ve müzik albümleri ile gönüllerde taht kurdu. Ahmet Çelik, son şiir kitabı ve müzik albümü Eflatun Geceler’le de yine yaptı yapacağını. Kitabının tüm satış gelirini “Kimsesiz Çocuklar Vakfı”na bağışladı. Nevşehir’de doğup büyüyen Ahmet Çelik, öğrenim amaçlı gittiği Almanya’da İşletmecilik, Turizm ve Sosyal Danışmanlık eğitimi aldı.’Garipsiyorum’, ‘Hep Uzaklarda’ adlı şiir kitaplarıyla adını duyurdu. Almanya Başbakanı Angela Merkel’e yazdığı “Biz Akrabayız” adlı şiiri ile Merkel’den bir teşekkür mektubu aldı. Yoğun duygularla yazdığı, şiirlerinin onlarcası ünlü bestekarlar tarafından bestelenince, 2007 yılında “Adım Şiir Benim” adlı müzik albümünü çıkardı. Ahmet Çelik, son şiir kitabı ve albümü “Eflatun Geceler”in tüm gelirini kimsesiz çocuklar vakfına bağışlayarak, kutlanmayı hak etti bence...

 

Yazarın Tüm Yazıları