Boyner’in ev markası adını değiştirdi, kendine ayrı dükkan açtı

Bölümlü mağaza (department store) olarak anılan Boyner ve YKM gibi mağazalar, bundan iki yıl önce bölünmeye başlamışlardı.

Bütünü oluşturan parçalardan iyi satış yapanları, bağımsız mağazalara dönüştü. YKM’nin Sport, Boyner’in Beaute mağazaları bu duruma iki örnek. Spor malzemeleri ve kozmetik, bu markaların en iyi iş yapan iki ürün grubu.

Boyner Beaute’nin mağaza sayısı aradan geçen sürede 6’yı buldu. Bir tane de Sport mağazası açtılar bu arada. Sadece spor giyim ve spor malzemeleri satılıyor. Boyner’in ev aksesuvarları ve ev tekstil ürünlerinde uzman olan markası Casaclub da, kısa süre önce İstinye Park alışveriş merkezi ile Bahçeşehir’de ayrı mağaza açmıştı. Bu hafta başında adı Boyner Evde oldu. Değişen sadece ismi değil, artık yeni bir ev dekorasyon markası var.

Boyner Büyük Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz, iki nedenden dolayı bu daha küçük konsept mağazaları açtıklarını söylüyor. Birincisi, söz konusu ürün gruplarının iyi satış yapması. Kendi başlarına da müşteri çekebiliyorlar. Ev, artık insanların önem verdiği bir kategori. Sadece Boyner’in bu gruptaki satışları 2005’te bir önceki yıla göre yüzde 24, 2007’de yüzde 18 artmış.

Konsept mağazaların açılmasında ikinci ve asıl önemli sebep ise yer sorunu. Aslı Karadeniz, "Çok fazla alışveriş merkezi açılıyor ve bunların birbirine yakınlığı bakımından bir kısıtlama yok. Yan yana bile açılabiliyor. Hepsinin içinde büyük mağazayla yer almak anlamlı olmuyor. Bazı alışveriş merkezelerinde de büyük mağaza açacağınız yer olmuyor. Ama biz her durumda Boyner ismiyle yer almak istiyoruz. Ana sebep bu aslında" diyor.

Casaclub, Boyner’in ürün markalarından biriydi. Ev ve mutfak aksesuvarları satıyordu. Oysa Boyner Evde çok daha geniş bir ürün grubuna sahip. Artık sadece Casaclub ürünleri değil başka markalar da bulunuyor. Genel olarak ürünleri dörde ayırmışlar: Ev tekstil, dekorasyon, mutfak ve sofra, elektrikli ev aletleri.

Genişletilen konseptin içinde kolay satın alınabilecek mobilyalar da olacak. Küçük tabureler, koltuklar, sehpalar, komodinler gibi. Aydınlatma grubu da büyümüş. Bir de dönem dönem, trendleri takip ederek oluşturacakları köşeler var. Örneğin şu anda bir pet köşesi bulabilirsiniz Boyner Evde mağazalarında. Pet giysileri, mama kapları, oyuncakları satıyorlar.

Ürünlerin bir kısmı, markanın tasarım ekibinin elinden çıkıyor. Bir kısmı ise Uzakdoğu’dan ithal. Ancak yine de Boyner’e özel üretilmiş objeler.

Boyner Evde kısa sürede yayılacak. Sırada Antalya Shemall, Ankara 365, Bodrum Oasis, İstanbul Metroport ve Palladium alışveriş merkezleri var.

BOYNER EVDE’DE HANGİ MARKALAR SATILIYOR

Tefal, Philips, Braun, Moulinex, Rowenta, Issler, Kenwood, Remington, Arzum, Fakir, Delonghi, Paşabahçe, Korkmaz, Hisar, Bodum, Minimal, Unique Art, Oxo.
Yazarın Tüm Yazıları