Boşanmış ve çocuklu bir adamı seviyorum

Sevgili Güzin Abla, ben 25 yaşındayım, üniversite mezunuyum ve bekarım.

6 aydır bir erkek arkadaşım var. O eylül ayında eşinden boşandı, bir çocuğu var ve annesiyle beraber yaşıyor. Boşanmasının benimle ilgisi yok, zaten ilişkimiz de o boşandıktan sonra başladı.

Aslında çok iyi biri, bana karşı da gerçekten harika davranıyor. Hayatta ilk kez tam anlamıyla sevildiğimi, önemsendiğimi hissettim. Ama eski eş, eski evlilik ve bir küçük çocuk ile baş edebilir miyim, bilmiyorum. Bana geçmişi hiç yansıtmasa da zaman zaman bu gerçekle yüzleşmem gerekebiliyor. Ben çok kıskanç biriyim; sevdiğimi paylaşamamak en önemli özelliğim.

Bu arada biz ciddiyiz ve evlenmeyi planlıyoruz. Ama bu şekilde ben mutlu olabilir miyim? Zaman zaman bu nedenle kırıcı olabiliyorum, bunu hiç istemeden yapıyorum. Senden tecrübelerine dayanarak bana fikir vermeni istiyorum. Onunla çok iyi anlaşıyorum ve aradığım insanı buldum; mantıkla mı, duygularımla mı hareket etmeliyim? Hiç evlenmemiş bir genç kız olarak böyle bir durumu kaldırabilir miyim?

RUMUZ: RAKİPSİZ


Sevgili Arzu, sen olgun, eğitimli, aklı başında bir kızsın. Bu nedenle bu durumla başa çıkabileceğine inanıyorum. Madem bu kadar iyi anlaştığın birini bulmuşsun, ki son zamanlarda bu çok zor, inan bana bu şansı kaçırmamalısın.

Demek ki o da anlaşamadığı bir evliliği küçük çocuğuna rağmen yıkabilmiş, bunun seninle de ilgisi yokmuş; o zaman tereddüt etmemelisin. Elbette acele etme, çocuğunu tanı, onunla arkadaş ol; ama anne değil... Çünkü onun zaten bir annesi var. En büyük hata ona anne gibi davranmaya kalkışman olur. Sen onun ablası ya da arkadaşı olmalısın. Onu terbiye etmek, babasına ve annesine düşer.

Beğenmediğin huyları olabilir, hoşgörülü ol, küçük bir çocuk için anne ve babasının ayrı olması çok büyük bir acıdır. Ben bunu kendimden biliyorum... Annesinin yanında bir yabancı erkek, babasının yanında bir yabancı kadın görmek onu içten içe yıkabilir. Ama ben üvey babamı çok sevmiştim. Eğitimimi ve dünya görüşümü ona borçluyum. Bana kitap okuma alışkanlığını o kazandırdı.

İstersen sen de başarırsın, inanıyorum... Ancak bu genç adamın başını eski karısı nedeniyle yiyip durma. O artık o kadını sevmiyor ki bırakmış. Üstelik seni seviyormuş. Onlar artık sadece çocuk için arkadaş kalmak zorundalar; bunu böyle kabullen ve dırdır etme.

Bu arada dikkatimi çeken, hep kendi mutluluğundan, kendi durumundan, hiç evlenmemiş olmandan söz ediyorsun. Oysa kızım, bu adamı seviyorsan onun da mutlu olmasını sağlamalısın, onun da durumunun kolay olmadığını düşünmelisin. Sonuçta evlenip boşanmak artık çok sık görülen bir şey ve ayıplanacak yanı yok. Herkesin başına gelebilir.

İkinci bebekten sonra her yanımı selülit sardı

Ben 24 yaşında, evli ve iki çocuklu bir kadınım. İkinci doğumdan sonra vücudum biçimsiz bir şekil aldı. Popom ve karnım cıktı, selülit oluştu. Çeşitli diyetler uyguladım, ama emzirdiğim için fazla yapamıyorum.

Bir süre spora gittim, ama iki çocuk ve ev işleri nedeniyle buna da yeterince zaman bulamıyorum. Neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Eşimle mutsuzuz; kavgalar çıkıyor. Çalışıyorum, yorgunum diye bana yardımcı olmuyor. Tekrar eskisi gibi ince ve güzel bir kadın olmak, eşime kendimi beğendirmek için ne yapmalıyım?

RUMUZ: TATLI-SERT


Seni çok iyi anlıyorum kızım, gençliğimden beri hep zayıflamak için uğraşır dururum. Şimdi sporla veya diyetle incelemeyen kişiler için yeni bir seçenek söz konusu. Ultrashape adındaki bu yöntemle istenmeyen yağlardan kurtulmak mümkünmüş. Ses dalgalarıyla deri altı yağ dokusunu parçalayarak, vücudun kolaylıkla atabileceği hale getiriyor. Kullanılan ses dalgaları yağ hücresi dışındaki deri, kas, sinir dokusuna zarar vermiyor, yağlar mekanik olarak kırıldığı için morarma, şişlik de oluşmuyor.

Bu yöntemle çevresel olarak 2.5 cm incelme sağlanabiliyor. İşlem özellikle gebelik sonrası devam eden karın bölgesi yağlanmaları ve diyete rağmen incelmeyen karın yanları, üst bacak, basen, kalça bölgeleri için öneriliyor. İşlemin ağrısız olduğu söyleniyor. 1.5 saat kadar sürüyormuş. Aylık yapılan üç uygulama ile 10 cm’e varan incelme elde edilmekteymiş. Bu yöntemi sorduğum Dr. Ethem Bey ve söz konusu teknikle ilgili www.ethemmercan.com adresinden ayrıntılı bilgi alabilirsin.
Yazarın Tüm Yazıları