Bodrum’da tesettür oteli!

YİRMİ yıldır, yaz aylarının bir bölümünü Bodrum’da geçiririm.Eski adı "Halikarnassos" olan Bodrum sadece deniz, güneş, dans, müzik ve eğlence kenti mi? Çılgın gece hayatının dışında bir şey yok mu?

Olmaz olur mu?

Hızla değişen turizm cenneti Bodrum’da bu yıl "Tesettür oteli" de açıldı... Sanki bir o eksikti! Artık muhafazakár ve kıskanç kocalar, eşlerini gönül rahatlığıyla Bodrum tatiline götürebiliyorlar!

"Hisar" adındaki tesettür oteli, sezon başında Bodrum’un Bitez Beldesi’nde faaliyete geçti. Alkollü içki satışının yasak olduğu oteldeki iki havuzdan biri kadınlara, diğeri erkeklere tahsis edildi. "Kadınlar havuzu" paravanla çevrilerek, meraklı gözlerden saklandı.

Otelin müdürü Sefa Ekin "Turizmde her türlü tatil anlayışına saygı göstermek gerektiği için bunu düşündük" diyor.

Ülkedeki şartlar değiştikçe, Bodrum’un görüntüsünde de büyük değişiklikler oluyor, şortlu, mayolu turistlerin yanında, her yanı sımsıkı kapalı, tesettürlü hanımlar da boy gösterir hale geldi... Yabancı turistlerin onlara bakışlarındaki şaşkınlık çok net okunuyor:

"Bu cehennem sıcağında nasıl böyle dolaşabiliyorlar?"

* * *

Bodrum, eğlence ve tatil kenti olduğu kadar büyük bir tarih ve sanat hazinesi...

Bodrum’da tarihin çok eski yıllarına doğru ilginç bir yolculuğa çıkabilir, 4 bin yıl öncesine kadar uzanabilirsiniz.

15’inci yüzyıl ortalarında Anadolu’daki tek Hıristiyan kalesi olan Bodrum Kalesi’nde gezintiye çıkabilir, Saint Jean Şövalyeleri’nden kalan zırhları, armaları, Fransız ve İtalyan kalelerini, Osmanlı zindanlarını gezebilirsiniz...

Şövalyelerin esirleri kapattıkları zindanları ve kapısında "Allah’ın olmadığı yer" yazılı korkunç işkence odalarını görebilir, dehşet içinde kalabilirsiniz.

Milattan önce 4’üncü yüzyılda yapılan, Anadolu’nun en eski antik tiyatrosundan, antikçağdaki adı Arşipel olan Ege Denizi’nin çıldırtıcı maviliğini ve Bodrum Kalesi’nin soluk kesen manzarasını seyredebilirsiniz.

Dünyanın en görkemli sualtı arkeoloji müzesinde, denize binlerce defa dalışla parça parça dışarı çıkarılarak bir araya getirilen tarihi batıkları ziyaret edebilir, rahmetli Zeki Müren’in bugün müze haline getirilen evinde onun sesini dinleyip nostaljiye dalabilirsiniz.

* * *

Başka neler yapabilirsiniz Bodrum’da?

Doğa turları, çevrede yürüyüşler, denizde yat gezileri ve dalışlar yapabilir, ünlü yazarımız rahmetli Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir’in yaşadığı yerleri gezebilirsiniz.

"Tarihin babası" olarak tanınan Heredot’un doğduğu yerdir Bodrum.

Dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilen "Kral Mausollos’un anıt mezarı" geçmişte Bodrum’da bulunuyordu. İngilizler kaçırıp Londra’ya götürdü. Şimdi Bodrum’da, bu muhteşem anıt mezarın kalıntılarını görebilirsiniz.

Bodrum sadece gürültülü gece hayatından, sosyete dedikodularına konu olan aşk skandallarından ibaret bir yer değildir. Bodrum’da sanat, kültür, tarih ve emsalsiz bir doğa vardır. Yabancı turistler, daha çok bu nedenlerle severler Bodrum’u.

* * *

Bodrum Yarımadası’nda 200 bin konut var. Son iki yılda yapılan konutların sayısı 30 bin. 5 bin adet yeni villa daha yapılıyor. Buna karşılık yarımadada ne su, ne yol ne de elektrik yeterli. Doğru dürüst çöp merkezi bile yok! Üstelik tüm güzelliklerinin yanı sıra, yasağa rağmen, yarımada gürültü kirliliği içinde. Devletin üvey evlat muamelesi yaptığı Bodrum, dört-beş yıl sonra hálá güzel kalabilecek mi? Bundan şüpheliyim!
Yazarın Tüm Yazıları