Biraz sabır

HİDDİNK’in yeni sistemi galiba forvetsiz hücum. Bu bir dönem Manchester United’ın yaptığı; hücum etme özellikleri olan oyuncularla gol bulma düşüncesinin farklı bir versiyonu. Fakat bizim elimizdeki ne malzeme, ne de zaman buna uygun değil.

Aslında Hiddink kendisiyle çelişti. Daha defansif oynar diyerek doğru tespit yaptığı Belçika’ya karşı çare olarak; önde topu tutacak bir forveti le çıkmaması aslında rakibi yanlış yorumlaması olarak görülür. Bunun yanında kapanan takımları açabilecek, ligin şu anda en formda oyunucusu Volkan Şen neden yok diye de bir hatırlatalım.

Rakibin kalemize gelmeye zorlandığı durumlarda imdada hep duran toplar yetişiyor. Yediğimiz goller; duran top artı bireysel hata. Ligin en iyi ve etkili kafa topuna çıkan stoperleri de bu işe çare olamadı. Ömer Erdoğan ligin şu anda bu konudaki en etkili oyuncusu; fakat bu duran toplar bize olunca adeta duran gol oluyor.

Neden sıkıntı çekeriz

Milli Takımı dışardan seyreden biri olsam, Türkiye için raporum şu olur. Türk Milli Takımı’nın iki oyuncusu ve iki özelliği var. Oyuncuları Emre ve Arda, özelliklerinden biri; Emre defanstan top alıp oyunu yönlendirir. Diğeri önde top Arda’ya verilir, ne yapacağına bakılır.

Yani bu iki oyuncuyu durdur, Türkiye dursun. Bir oyun anlayışına ya da sisteme sahip olabilmek için Hiddink’in çok zaman harcaması, emek vermesi gerekiyor. Diğer taraftan da Türkiye’nin sabır göstermesi gerekiyor. İkinci yarıya eksikliği görerek Semih ile başlayan Hiddink, en azından problemi görüp, çözüm üretme konusundaki tecrübesini gösterdi ve karşılığını da gollerle aldı.

10 kişi sendromu

Bizim hem takımlarımızın hem de Milli Takımımızın eksik oynayan rakibe karşı bir zaafı var. Bu güçsüz durumdakine acıma duygusuna, konsantre eksikliği eklenince sonuç iyi olmuyor. Tamam işi bitirdik düşüncesi asıl bizi bitiren ve sonucu aleyhimize çeviren etken oluyor.

BEĞENDİM
Seyircinin maça ilgi ve Milli Takıma olan desteğini.

BEĞENMEDİM
Duran topların gardımızı düşürmesi ve rakipler için zayıf noktamız olmasını.

DİKKAT
Test maçımızda 10 kişi kalan rakibe karşı zorlandık.
Yazarın Tüm Yazıları