Bir tavuk bir de gitar sesi

Piliç üretiminde Türkiye’nin ilk 10 firması arasında yer alan Uşak merkezli Gedik Piliç, kapasite artırmak için başlattığı çalışmalarda sona yaklaştı.

Haberin Devamı

Genel Müdür Yardımcısı Tercan Özkaracaabatlıoğlu, yaklaşık 60 milyon TL yatırımla kurdukları yeni tesisin 2012’nin nisan ya da mayıs ayında hizmete gireceğini söylüyor, “Kapasiteyi ikiye katlamamızın yanı sıra yeni ürünlere de gireceğiz. Halen 980 olan çalışan sayımızı bin 600-bin 700’lere çıkaracağız. Hedefimiz, 2013’te sektörde ilk beş içine girmek. Halen 341’inci sırada yer aldığımız Türkiye’nin en büyük 500 firması listesinde önce 250, sonra 150 aralığına yerleşmek” diyor. Özkaracaabatlıoğlu’yla iş dışı yaşamını konuştuk.


GÜNE BAŞLANGIÇ
Sabah 5’te ayaktayım
· Mesai bizde 06.00’da başlar. O nedenle uyu saati olarak 22.30’u geçirmemeye çalışıyorum. Sabahları da mümkün olduğunca 05.00 gibi kalkarım. 05.45 gibi işe gitmek için evden çıkarım. Aradaki zamanda kişisel bakımımı yapar, ıhlamurumu içer, kahvaltımı eder, giyinirim. Çok fazla oyalanmam.
· İşyerinde ilk iş internetten Türkiye ve yurtdışındaki gelişmelere göz atarım. Sonra gazeteleri okurum. 30-45 dakika ayırırım.

Haberin Devamı

OTOMOBİL
Güven, konfor ve hız
· İlk arabam 1978’de aldığım ikinci el Murat 124’tü.
· Şu an Range Rover kullanıyorum. Ayrıca, şirketin verdiği Audi var.
· Trafikte sakinimdir, çok fazla sürat yapmam. Mümkün olduğunca temkinli gitmeye çalışırım. Kurallara uyarım. Ancak kırmızıda yol boşsa, yaya da yoksa zamandan kazanmak için geçerim, cezasına bakmam.
· Bir otomobilde öncelikle güvenlik, konfor ve hız ararım.

SPOR
Her gün 7-8 km yürürüm
· Çocukken Göztepe Spor Kulübü’nde iki yıl futbol oynadım. Gençliğimde tekvando ve karateyle uğraştım. Siyah kuşağa kadar geldim. Body de yaptım.
· Halen hemen hemen her gün akşam üzeri Kordon’da 7-8 kilometre yürürüm.
· Trap atışlarını severim. Uzun yıllar yaptım. Hala da dönem dönem yapıyorum. Yüzmeyi de çok severim ama bu yıl hiç zamanım olmadı.
· Üyesi olduğum bir spor merkezi var. Ancak son üç yıldır çok sık gidemiyorum. Zira kapalı yerlerde sıkılıyorum. Zaman zaman havuzundan yararlanıyorum.
· İzmir’de Göztepe’yi, Türkiye çapında Galatasaray’ı tutuyorum.

HOBİ
Eski obje biriktiriyorum
· Her türlü eski objeyi severim. Yurtiçi ve w gördüğüm, ilgimi çeken ne varsa alırım. Tahta el oyması, plak, gece lambası, deniz feneri, radyo, baston, eski silah, şişe, vazo, bakır işleme, tablo, Kızılderili eşyaları vs. Yaklaşık bin parça var. Bir kısmı işyerimde, bir kısmı da evde. Ama evdekileri koyacak yer yok, hepsi ambalajlanmış ve paketlenmiş halde. İleride Foça, Urla, Alaçatı civarında bir taş ev hayalim var. Bahçeli olacak ve ben onları dekore edeceğim. Zira iç mimarlık yönüm de var.
· Müzikle de aram iyi. Çocukluğumdan beri gitar, org, saz, akordiyon çalarım. Ne kadar moralim bozuk olursa olsun, odama (sığınağıma) çekilir, ışığı kapatır, çalarım. Beni çok mutlu ve huzurlu kılar. Klasik müzikten büyük keyif alırım. Arabamda da sürekli dinlerim.
· Ayrıca, deniz benim için vazgeçilmez bir tutku. 2-3 haftada bir arkadaşlarla Levent Marina’dan çıkıp Körfez’i, Çeşme’yi ya da Seferihisar’ı dolaşır geliriz. Geçmiş dönemde yelken de yaptım. İleride bir yelkenli almayı da düşünüyorum.
· Kitap okumayı da severim. İşyerimde de evimde de zengin kütüphanem var. Genelde iş hayatıyla ilgili eserleri tercih ederim.
· Tavla ve briç de ilgi alanlarım arasında.

Haberin Devamı

SEVİMLİ DOSTLAR
Kedi ve köpek besledim
· Uzun yıllar kedilerim vardı.
· Sonra golden retriever cinsi ‘Haydut’ isimli köpeğim oldu. Üç yıl önce öldü. Çok etkilendim, yerine yenisini alamadım. Ancak taş ev hayalimi gerçekleştirdiğimde yine besleyeceğim.


BESLENME
Yeşilliksiz yapamam


· Kahvaltıyı atlamam. Evde, olmadı işyerinde mutlaka yaparım.
· Klasik kahvaltıyı tercih ederim. Ancak yeşillik, kırmızı biber, yumurta (haftada üç gün), kepek ekmek olsun isterim.
· Hafta sonları ise dışarıda arkadaşlarımla birlikte kalabalık ortamda kahvaltı-brunch yapmaktan keyif alırım. Her hafta farklı yere giderim.
· Öğlenleri genelde dışarıda yerim. Girit mutfağı ağırlıklı beslenirim. Yanında küçük bir parça piliç eti de tüketirim. Haftada bir gün kırmızı et yediğim de olur.
· Akşamları genelde evde ailemle birlikte yemekten hoşlanırım. Özel tercihim yoktur, eşim ne yaparsa onu yerim. Ancak az tüketmeye çalışırım. 20.00’den sonra da kolay kolay bir şey almamaya dikkat ederim.
· Ara öğünlerim de vardır. Evden her gün meyve getiririm. Bazen çerez, bazen de bisküvi atıştırırım.
· Günde 2-3 bardak çay, bir o kadar ıhlamur, adaçayı ya da yeşil çay, 1 bardak ayran, bol bol da su içerim.
· Yemek seçmem. Ancak yeşillik, salata mutlaka olsun isterim. Ömrümü onlarla geçirebilirim, başka da bir şey aramam. İşyerimizin mutfağında her zaman roka, maydanoz, marul olur. Canım istediğinde üzerine sirke döker yerim.
· Mutfağı severim, zamanım oldukça girer, eşime yardım ederim. Sofra hazırlamaktan keyif alırım. Makarna ve her türlü piliç etini iyi yaparım.

Haberin Devamı


KARİYER
Üç fakülteden terkim

· Eğitim (DEÜ), işletme (DEÜ), iç mimarlık (Ege) kazandım, ama hiçbirini devam ettiremedim.
· Eğitim fakültesinde okurken aynı zamanda çalışmak istedim. O zamanın en büyük tavukçuluk firması Yu-Pi’ye girdim.
· Daha sonra İzmir Pınarbaşı’nda kendi başıma piliç üretim tesisleri yaptım.
· 1984’te aynı iş kolunda faaliyet gösteren İstanbul’daki bir firmaya transfer oldum. Üç yıl genel müdür olarak görev yaptım.
· 1988’de yeniden İzmir’e döndüm, kendi işletmelerimi açtım.
· 1998’de Gedik Piliç’in kurucusu Halil Bey’in oğlu Osman Gedik’le tanıştım, birlikte çalışmaya başladık. Gedik Piliç’in İzmir distribütörü oldum. Aynı zamanda hem şube hem bölge müdürü hem de Osman Bey’in yardımcısı görevlerini üstlendim. Halen de bu sorumluluklarımı sürdürüyorum.
· Aslında ben pilot olmak isterdim. 1986’da İzmir Selçuk’ta eğitim de aldım. Ancak gittiğim derneğin İstanbul’a taşınması nedeniyle yarım kaldı.

Haberin Devamı

TATİL
Bu sene hiç yapamadım
· Yılda 3-4 kez 3-4 günlüğüne iş amaçlı yurtdışı seyahatim oluyor. Bana moral veriyor. İşe daha iyi sarılmamı sağlıyor.
· Ama bu sene çok yoğun geçti, hiç tatil yapamadım. Bu anlamda ciddi sıkıntısını da çekiyorum.
· Fırsat bulduğumda ailemle birlikte yılda 4-5 kez 2-3 günlüğüne de olsa tatile çıkmaya çalışırım. Genelde 3 günü geçirmem, fazlası sıkar.
· Antalya, Çeşme, Alaçatı en çok sevdiğim yerler. Hele hele Alaçatı’ya iki haftada bir mutlaka giderim. Balığımı yer, şarabımı içerim. Pazarı dolaşır bol bol ot alırım, beni çok dinlendirir.
· Gümüldür’de aileme ait yazlık var, yılda 2-3 kez de oraya giderim. Kaynaklar’da küçük yerimiz mevcut, bazı hafta sonları da oraya takılırım.
· Tatil benim için bedenimi, ruhumu, dinginliğimi korumak, telefonlardan uzaklaşmak demek. İşte verimliliği artırmak için zihni boşaltmak şart. Herkesin mutlaka tatil yapması taraftarıyım.

Haberin Devamı


TOPLANTI
Kararları ortak alırız
· Her perşembe öğleden sonra plasiyerlerle genel toplantımız olur. Piyasadaki fiyat analizlerini yaparız. Piliçlerin marketlerde tüketim hızını konuşuruz. Hangi firmanın hangi ürünü ne kadar satılıyor takibini yaparız.
· Haftanın 3-4 günü de pazarlama elemanlarıyla sabah buluşmalarımız olur. Yarım saati geçmez. Daha çok dinlerim. Ancak son söz bana attir. Kararı ortak alır, noktayı koyarız.
· Ayrıca, gün içinde Osman Bey’le 4-5 kez telefonlaşırız. Her akşam yarım saat telekonferans yaparız. Cumaları da İzmir’de buluşur haftayı değerlendiririz.


MEKAN
Önce percerelere bakarım


· İzmir’de; La Querida, Kulüp Ali, Tavacı Recep Usta, Erol’un Yeri, Deniz.
· İstanbul’da; Gelik Restoran, İskele Balık, Hacı Abdullah.
· Bir mekanda öncelikle temizlik ararım. Bunun için de pencerelere bakarım. Eğer pencereler temizse yiyecek-içeceğin de hiyjen olduğunu düşünürüm. Sonrasında lezzet ve hizmet kalitesine bakarım. Çabukluk benim için çok önemli. Bir balık için 45, kırmızı et için 30 dakika bekliyorsam sıkılırım.

TEKNOLOJİ
Facebook’ta aktifimdir


· Teknolojiyi severim, yakından takip ederim. Cep telefonumun tüm fonksiyonlarını kullanırım. Senede bir yenilerim. Bilgisayarım için ise bu süre 1.5 yıldır. Elektronik postalarımı her ikisinden takip ederim.
· Facebook’ta varım. Aktifim. Günde 3-4 kez girerim. Çok durmam ama gelen mesajları hemen yanıtlarım. Dahil olduğum çok grup var. Twitter’ı sevmedim.


MODA
Uyuma çok önem veririm
· Şık giyinmeyi severim. Hazır aldığım da olur, diktirdiğim de...
· Hafta içi ağırlıklı olarak takım elbise giyerim. Kışın koyu, yazın açık renkleri tercih ederim. Ancak ayakkabıdan çoraba, gömlekten kravata uyumlu giyinmeyi severim.
· Hafta sonları yarım sporumdur. Eşofmanla, spor ayakkabıyla dolaşmayı sevmem. Kotu nadir de olsa giyerim. Tişörtü ayda bir tercih ederim.


HAYAT FELSEFESİ KALİTELİ YAŞAMAK VE YAŞLANMAK.

Yazarın Tüm Yazıları