Bir takım uyanıyor

Genç teknik direktörün oyunculara verdiği mesaj net: “Önemli olan kazanmak ve taraftarımızın başını dik tutmak.. İstediklerimi yapan yanımda, yapamayan Fenerbahçe’nin dışında olacaktır.”

PERŞEMBE sabahı Türkiye saatiyle 04.00 civarı.. TK 3608 sefer sayılı THY uçağı İstanbul’a doğru yol alıyor.. Uçağın en ön bölümünde sol tarafta Aziz Yıldırım ve Nihat Özdemir, sağ tarafta Aykut Kocaman oturuyor. Ali Koç, Nihat Özdemir’in bir koltuk arkasında.. Yönetim kurulu üyeleri de diğer koltuklarda.. En arkada ise Galatasaray maçını 77 dakika 10 kişi oynayıp kazanmış Fenerbahçe futbol takımı oyuncular var.. Ve birkaç kişi hariç hemen herkes uyuyor..
Kaptan pilotun iniş anonsuyla birlikte uçaktaki herkeste bir hareket başlıyor.. Yavaş yavaş uyanıyor herkes.. İnişten sonra toprağa basmanın mutluluğu.. Ve bir anda arkadan hiç beklenmedik bir şarkı... Sözler Portekizce olduğu için anlamıyorum.. Ama o kadar fazla gülerek “İstanbul, İstanbul” diyor ki Alex.. Bütün kafile rahatlıyor.. Belli ki mutlu..
5 gol yenilen Köln maçından itibaren Fenerbahçe’yi yakından izleme fırsatı buldum.. İstanbul’a dönüşlerine kadar birlikteydim. Detaylara girmeden 3 önemli noktayı aktarayım..
Aziz Yıldırım Fenerbahçe’yi kurumsallaştırmak adına en önemli adımı atmış.. Aykut Kocaman bu camianın güvenini kazanmış.. Ve bir takım “uyanmaya” başlamış..

Fenerbahçe’nin farkı bütçe değil vizyon

KURUMSALLAŞMA dedik.. Mönchengladbach’tan Köln’e otobüsle gelirken Ali Koç’la mini bir sohbet gerçekleştirdik.. Ali Bey, “Eğer Trabzon’u yenip şampiyon olsaydık Fenerbahçe tarihinin en başarılı sezonunu yaşamış olacaktık. Bu da diğer branşlara verdiğimiz önemi gösteriyor. Neden diğer kulüplerin önündeyiz” dedi..
Ben de, “Çünkü daha büyük bütçeler ayırıyorsunuz” dedim..
“Hayır bu bütçe meselesi değil, vizyon meselesi.. Bu vizyonu Fenerbahçe’ye Aziz Yıldırım getirdi” diye ekledi..
Türkiye’nin en önemli iş adamlarından birinin bu tespiti kurumsallaşma adına önemli bir adım attıkları gün gerçekleşiyordu. Fenercell’in Almanya’daki açılışını yapan Ali Koç, “Birçok alanda olduğu gibi bu alanda da ilk adımı biz attık. Rakiplerimiz arkadan gelecek” dedi..
Aziz Yıldırım sakindi. Hem Galatasaraylı dostlarına hem de kupayı düzenleyen Spor Toto Teşkilat Müdürü’ne yakın ilgi gösterdi. Bu tür faaliyetlerin özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için ne kadar önemli olduğunun farkındaydı. Futboldaki tek yetkili ilan ettiği Aykut Kocaman’a çok güvendiğini, onun istediği her oyuncuyu almaya çalışarak gösterdi..

Artık bireyler yok, sadece Fenerbahçe var

GALATASARAY kafilesi stat çıkışı otobüslerine binerken taraftarlar, “Arda Turan, büyük kaptan” tezahüratı yaptılar. Ben Lig TV mikrofonlarına konuşurken Galatasaray taraftarları da “Siz bizim Almanlar’a karşı başımızı yukarı kaldırdınız. Avrupa’da yenilmeyin” yeter diyorlardı..
Peki Fenerbahçe ne yapacaktı Avrupa’da? Aykut Kocaman’ın sözleri açık ve netti..
“Tüm kulvarlarda kazanmak için oynayan bir Fenerbahçe seyredeceksiniz. Önemli olan çalışmak ve takım olmak.. Bunu yapan yanımda, yapmayan Fenerbahçe’nin dışında olacaktır” dedi.. Aykut Hoca’yı futbolculuk dönemlerinden tanırım.. En büyük özelliği cesaretidir, aklıdır, kendine güvenidir.. Ama yeni bir özelliğini daha keşfettim derbinin 63.dakikasında.. Alex ve Kazım’ı oyundan aldıktan sonra ayağa kalkıp oyuncularını alkışlamasıyla.. Kocaman bir mesaj verdi orada:
“Oyundan aldığım için kimse kırılmasın. Artık bireyler yok, Fenerbahçe var. Herkes girer, herkes çıkar. Önemli olan kazanmak ve taraftarımızın başını dik tutmak..”

Öfkeni kontrol et

BİRAZ da takıma geçelim.. 12 günlük kampın 5 gününü takip ettim. Ama bütün detayları öğrenme şansım oldu.. Herkesin merak ettiği bir kaç konuyu çözelim önce... Emre’yle Aykut Kocaman arasında problem falan yok. Kocaman için Emre önemli oyuncu. Öfke kontrolünü ayarlamasını istiyor sadece.. Emre’yle de kamptan ayrılmadan bir gün önce konuştum..
“Abi affedersin saatte bir tuvalete çıkmak zorunda kalıyorum. Bir de sıcak; çok bitkinim. Büyük ihtimal Genk maçında oynayamam ama Galatasaray maçına yetişmek istiyorum” dedi..
Ertesi gün Aykut Kocaman tedbir amaçlı Young Boys maçlarına yüzde yüz kapasiteyle yetişmesi için Emre’nin İstanbul’a dönmesine karar verdi.
Fenerbahçe, Galatasaray’a 10 kişi direnirken oyuncular arasında “Aslında 10 kişi kalırsak ne yaparız anlamında çok iyi oldu” diye konuşmalar geçiyordu.Kırmızı kartı gören Selçuk’u uzun yıllardır tanırım. Kalbi pırıl pırıldır.. Ama gördüğü kart yüzünden çok üzgündü.

Gökhan Gönül nasıl bu kadar koşuyor

DÜNYAYI umursamayan Kazım’ı ilk kez bu kadar çok pres yaparken gördüm. İlhan’ın sol ayaklı stoper eksikliğini giderecek, soğukkanlı ve ayağa top yapan bir savunmacı oluşunun takıma katkısının ne kadar büyük olduğu ortaya çıktı. Bekir belki de en iyi maçlarından birini oynadı. Uçağı beklerken Cengiz Çandar’la Bekir’i sıkıştırdık biraz.. “Stoper ve santrforlar dinlenme şansı buluyor maç içinde. Ama kanatlar öyle değil. Tempoyu ayarlıyor. O yüzden Gökhan gönül nasıl bu kadar koşabiliyor anlamıyorum” diye gülümsedi..

Teşekkür ederim doktor

KAMPA 5-6 kilo fazlayla katılan Santos’un, güzel golünün yanı sıra ilk kez savunmada bu kadar çok pozisyon önlediğini izledim. Golü attıktan sonra takım doktoru Ertuğrul Karanlık’a koşuşu güzeldi.. Karanlık, “Bana teşekkür etmek için geldiğini söyledi. Çünkü hafif bir sakatlığı vardı ve çok çabuk iyileşerek takıma adapte oldu” dedi..
Arda’nın, Gökhan Ünal’ın sarı kart gördüğü an Alman hakeme “Yeter artık” diye çıkışı ve maç bitimi Aykut Kocaman’a sarılışı ne kadar büyük oyuncu olduğunu gösteriyordu..

Çok çılgıncaydı lig maçı nasıl olur düşünemiyorum

PASAPORT sırasındayken arkamda Stoch vardı.. “Dünya Kupası’nda izledim seni, fena değildin” dedim.. güldü.. “Derbi için ne düşünüyorsun? Chelsea-Arsenal ya da Chelsea-Tottenhem maçlarıyla karşılaştırabilir misin” diye de ekledim.. “Çok çılgıncaydı.. Eğer bu hazırlıksa lig ortamını düşünemiyorum. Taraftarların coşkusu ve ortam müthişti” dedi..
Dia’yı, Gyan’ı, Güiza’yı da merak ediyorsunuz.. Geçen sezon 1-0 öne geçtiği maçların hemen hiçbirinde kontradan gol bulumayan Fenerbahçe için önemli bir transfer Dia.. Aykut Kocaman hem onu hem de Gyan’ı 6 aydır takip ediyordu. Gyan’ın bonservis pürüzleri nedeniyle sonraya kalması Güiza’nın Young Boys maçı kadrosuna dahil edilmesine yol açtı.

Güiza’yı alana arsa hediye

KÜTAHYA’nın Pazarlar ilçesinde öğretmenlik yapan Fenerbahçe taraftarı Faruk Ünver, Daniel Güiza’yı satın alacak takıma, kaplıca bölgesindeki 12 bin metrekarelik arsasını bağışlama vaadinde bulundu. Arsanın değerinin 50 bin lira olduğu belirtildi.
Öte yandan, Getafe Kulübü Başkanı Angel Torres, Güiza ile görüştüklerini, ancak bonservisi için istenen 5 milyon Euro’yu veremeyeceklerini söyledi.

FB-GS maçı sanal alemde
Bir dahaki sefere Afrika’da oynayalım


FENERBAHÇE’nin 77 dakika 10 kişi oynadığı maçta, Galatasaray’ı devirerek Gurbet Kupası’nı kazanması sanal alemde en çok işlenen konular arasına girdi. İnternetteki forumlarda sarı lacivertli taraftarlar, ezeli rakiplerini bir kez daha yenmelerine gönderme yaparak ilginç yorumlar yaptılar...
· Yiiteer yaaaa.. Yiteerr artık.. Bu ne yaaaaa...
· Hani artık zayıf takımlarla hazırlık maçı yapılmayacaktı!
· Selçuk’u da çıkardık yine yenemediler. Daha ne yapsak ki?
· Bir dahaki sefere kıta değiştirsinler bizi yenmek için. Mesela Afrika’da filan oynayalım. O da yetmezse Ay’a çıkalım. Gerçi sonuç değişmeyecek ama umut fakirin ekmeğidir işte....
· O kadar dedim, son hazırlık maçımızı güçlü bir takımla oynayalım diye...
· Galatasaray’ı daha önce 11 kişiyle test etmiştik, bu kez de 10 kişiyle test ettik.
· İnşallah seneye de böyle bir hazırlık maçı düzenlerler ama yer olarak uzayı seçsinler..
· Sevinmedim bile? sonucu her zamanki gibi belli bir maçtı..
· Kader bile bu kadarını yazmaz, bu işte bir iş var..
· Haydi G.Saraylılar koşa koşa müzeye, UEFA Kupası’na bakmaya..
· Biz bıktık? adamlar bıkmadılar yahu.

Yazarın Tüm Yazıları