Bir hafta fazla mesaiye ne dersiniz

Bugünden itibaren önümüzdeki bir hafta boyunca çocuklara yönelik pek çok aktivite var. 23 Nisan şerefine, anne babalık işinde bir hafta fazla mesaiye kalmaya ne dersiniz? İşte etkinlik takvimi.

? Toyiki, Arkadaşın İçin Boya diyerek, herkesi mağazalarına resim yapmaya çağırıyor. 17-19 Nisan arasında, Türkiye genelindeki 31 mağazada çocuklar arkadaşları için resim yapacak. Tüm resimlerin toplamı kadar oyuncak, ihtiyacı olan çocuklara ulaştırılacak. Üzerinde isim, adres bilgilerinin yazılı olduğu resimler, oyuncaklar ile birlikte gönderilecek. Bu sayede çocuklar, hediyelerini aldıktan sonra birbirleri ile iletişim kurabilecek.
? Ülker’in geleneksel hale getirdiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Onuruna Ücretsiz Sinema Gösterimi”, bu yıl 18 -19 Nisan tarihleri arasında 49 ildeki 133 sinema salonunda yapılacak. Tüm çocuklar, Ay Prensesi (The Secret of the Moonacre) adlı çocuk filminin ücretsiz biletlerini, filmin başlamasından üç saat önce açılacak gişelerden alabilir.
? Tweety, Bugs Bunny ve Tazmanya Canavarı ile 23 Nisan şenliği, Bursa Korupark Alışveriş Merkezi’nde. 23-26 Nisan arasında şişme oyunlar, dev yap-bozlar ve sürprizlerle dolu eğlence, Boyner alanında çocukları bekliyor olacak. Ayrıca 21-24 Nisan arasında, 3-14 yaş arasındaki çocuklar için Dolphinpark Yunus Eğlence Merkezi’nde birebir uygulaması var: Arkadaşı ile Dolphinpark’a gelenler iki kişi yerine tek kişi giriş ücreti ödeyecek. Aynı yaş grubundakiler yunusları indirimli sevecek veya onlarla yüzecek.
? İstanbul Modern Sanat Müzesi, 4. Çocuk Şenliği’ni 22-25 Nisan’da, 10.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirecek. Çocuklar “Matisse-Picasso”, “Kukla Atölyesi” ve “Müzede Desen” başlıklı üç etkinliğe katılabilecek. İnteraktif oyunlarla Matisse ve Picasso’nun eserleri arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları keşfedecek, kuklalar yapacak, sergi salonlarındaki sanat eserleri karşısında desen çizecekler. Bilgi için tel: 0212 334 73 41 .
? Sanatçı Sadık Özkefeli, çocuklarına farklı bir 23 Nisan armağanı sunmak isteyen anne babalara hoş bir alternatif sunuyor. Resimleriyle küçüklerin renkli iç dünyalarına ayna tutarak hoş bir maceraya davet ediyor. 20- 28 Nisan tarihleri arasında açık kalacak “Çocuk Hayalleri” başlıklı sergide, çocuklar için hazırladığı karışık teknik ve baskı resimler sergilenecek. İstanbul Kızıltoprak’taki Ütopya Platform Sanat Galerisi’nde izleyebilirsiniz. Tel: (216) 414 11 87.
? Aileleriyle birlikte İstanbul Alkent Wings Cinecity Etiler, Kozyatağı Wings Cinecity-Trio, Zeytinburnu Olivium Cinecity ve İzmir Çiğli Kipa Cinecity Sinemaları’na gelen çocuklar, fuayelerde gerçekleşecek yüz boyama ve çocuklara özel etkinliklerle 23 Nisan’ı festival tadında kutlayacak. www.cinecity.com.tr
? İstanbul Marriott Hotel Asia’da yarın, “Çılgın Tatlar” kitabının minik yazarı Cem Bilgin ve Executive Şefi Eyüp Kemal Sevinç eşliğinde 1-9 yaş arası çocuklar birbirinden lezzetli yemekler yapmayı öğrenecekler. Sonra da velileri ile birlikte Palestra Fitness SPA’nın, Kids Club’ın ve kapalı yüzme havuzunun tadını çıkaracaklar. Günün geliri Tohum Otizim Vakfı çatısı altındaki otistik çocukların erken tanı ve eğitimine ayrılacak. (216) 570 00 00.
? Swissôtel The Bosphorus İstanbul’un, Açık Kapı Derneği ile birlikte düzenlediği geleneksel “Çocuk Karnavalı” yarın. Organizasyondan elde edilecek gelirle yine bakıma muhtaç çocukların ihtiyaçları giderilecek. Ayrıntılı bilgi için (212) 326 11 00.
? Mövenpick Hotel Istanbul, 7 - 14 yaş çocuklar için Çikolata Yapımı Kursu düzenliyor. Otelin Executive Chef’i Maximilian J.W. Thomae ve pasta şefleri tarafından, 23 Nisan’da uygulamalı verilecek kursta çikolata eritme, saklama ve kalıp çikolata yapma gibi bilgiler verilecek. Beyaz ve siyah çikolata yapımı, çikolata ile meyve ve fındık kaplama öğretilecek. Yapılan çikolataların tadımından sonra çocuklara önlük hediye edilecek. Tel: (212) 319 29 29.
? Fransız çocuk giyim markası Petit Bateau ile Flik Flak çocuk saatlerinin ortaklaşa düzenleyeceği organizasyon, 23-24 Nisan tarihlerinde Kozyatağı Palladium Alışveriş Merkezi’nde. Yüz boyama, balon şekillendirme, palyaço animasyonları ve kuru boya ile resim yapma gibi etkinlikler olacak. www.palladium.com.tr
? İstanbul Bahçeşehir’deki Prestige Mall Alışveriş Merkezi, çocukları farklı kültürlerle buluşturmayı amaçlıyor. Etkinlik alanında Türk halk dansları, samba, sirtaki, salsa, tango, cha cha, oryantal, polka, flamenko ve hip hop dans gösterileri olacak. Ateşten halkaların ve meşalelerin havada uçuştuğu Spinnig Show’u (Ateş Dansı) izleme fırsatı da olacak.
? Mecidiyeköy’deki Profilo Alışveriş Merkezi’nde, 20 - 26 Nisan arasında Nintendo Wii Turnuvası var. İlk üçe girecek yarışmacılar Nintendo Wii ve başka hediyeler kazanacak. Dünya Kitap Haftası kapsamında Remzi Kitabevi sevilen çocuk yazarlarını çocuklarla buluşturacak. Radyo Mega, sürpriz sanatçılar eşliğinde çocuklarla söyleşiler yapacak. (212) 216 44 00.
Yazarın Tüm Yazıları