Sağlık Bakanlığı eş durumu tayin başvuru sonuçları açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı atama sonuçları PBS’den sorgulanacak

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı eş durumu tayin başvuru sonuçları açıklandı mı Sağlık Bakanlığı atama sonuçları PBS’den sorgulanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 09:24

Sağlık Bakanlığı eş durumu tayin sonuçları merak edilen konular arasında yer alıyor. Sağlık Bakanlığı eş durumu nedeniyle yer değişikliği başvuruları 28 Temmuz ve 3 Ağustos tarihleri aralığında alındı. Adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden tamamlandılar. Peki, Sağlık Bakanlığı eş durumu tayin başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır?

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı eş durumu tayin sonuçları için heyecan başladı. Sağlık Bakanlığı eş durumu tayin başvurularının tamamlanmasının ardından gözler sonuç açıklamasına çevrildi. Sağlık Bakanlığı eş durumu yer değiştirme kura çekimi ise 1 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI EŞ DURUMU TAYİN BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Başvurular, anılan mevzuata göre incelenecek, başvuru evraklarının incelenmesi neticesinde uygun görülen ve uygun görülmeyen başvurular, ret gerekçeleri ile birlikte tebligat yerine geçmek üzere 23 Ağustos 2022 Salı günü PBS üzerinden ilan edilerek, elektronik ortamda itirazlar alınacak ve neticeleri PBS üzerinden ilan edilecektir.

SAĞLIK BAKANLIĞI EŞ DURUMU TAYİN SONUÇLARI SORGULAMA-TIKLAYINIZ

Belgeleri eksik olan, ilan metninde belirtilen süre içerisinde başvurmayan, istenen belgeyi belirtilen süre içerisinde sisteme yüklemeyen, yanlış müracaatta bulunan, PBS üzerinden kesinleştirilmeyen başvurular geçersiz sayılacaktır.

Haberin Devamı

Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları iptal edilecektir. Sehven kuraya dâhil edilen ve kura sonucunda yerleştirilenlerin atamaları yapılmayacak olup yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Ayrıca bu kişiler hakkında, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

KURA NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı eş durumu yer değiştirme kura çekimi 1 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.