Beyazperdeyi pembe kalpler bastı

Beyazperde, 14 Şubat haftasını aşk filmleriyle karşılıyor.

Haberin Devamı

Haftanın en iyi seçenekleri arasında ‘Aşk’ filmi öne çıkıyor. Yerli kontenjandan ‘Bi Küçük Eylül Meselesi’, klişelerle dolu ‘Sonsuz Aşk’ ve yeni vampir serisi ‘Vampir Akademisi’ 14 Şubat’ın diğer aşk filmi seçenekleri arasında yer alıyor. Bu arada, nostalji yapmak isteyenlere de yeniden uyarlamasıyla ‘RoboCop’ gösterimde.


Farklı bir aşk hikâyesi arayanlara

Aşk
Her
Yönetmen: Spike Jonze
2013/ABD/126’
14 Şubat’ın kesinlikle en iyi seçimi “John Malkovich Olmak”, “Tersyüz”, “Arkadaşım Canavar” filmleriyle hayran olduğumuz Spike Jonze’dan geliyor. Los Angeles’ta yakın gelecekte geçen ve başkaları için duygusal ve kişisel mektuplar yazarak hayatını kazanan komplike, romantik Theodore’un hikayesini anlatan film, farklı bir aşk hikayesi görmek isteyenlere iyi gelecektir.

Haberin Devamı

Amy Adams başrolde

Beş dalda Oscar adayı olan film, Amy Adams’ın yanı sıra, Joaquin Phoenix, Rooney Mara, Olivia Wilde ve Scarlett Johansson gibi isimleri bir araya getiriyor.

Nostalji yapmak isteyenlere

RoboCop
2014/ABD/108’
Yönetmen: José Padilha
1987 yapımı RoboCop’un yeniden uyarlamasını bekliyorduk. Bu büyük bütçeli film “Tropa de Elite/Özel Tim” filmiyle tanıyıp sevdiğimiz Brezilyalı yönetmen José Padilha’ya kısmetmiş. Sene 2028 ve robot teknolojisinde dünya lideri OmniCorp, şirkete milyarlar akıtmak için altın bir fırsat görür. Polislik yapan Alex Murphy ciddi biçimde yaralanınca, OmniCorp kısmen insan kısmen robot bir polis memuru yaratma şansını yakalar. OmniCorp her şehirde bir RoboCop hayal etmektedir ve –Alex’in için bunun bedeli ne olursa olsun– programın başarılı olması için engel tanımayacaktır. Fakat OmniCorp’un asla hesaba katmadığı bir şey vardır: O makinenin içinde hâlâ savaşan bir insan vardır. “The Killing” dizisinden tanıdığımız Joel Kinnaman’ın başrolünde olduğu film, orijinalini aratsa da nostalji yapmak isteyenler için ilgi çekici olabilir.

Klişelerle dolu

Sonsuz Aşk
Endless Love
Yönetmen: Shana Feste
2014/ABD/103’
Brooke Shields’ın oynadığı 1981 yapımı filmin yeniden uyarlaması olan “Sonsuz Aşk”, zengin kız fakir oğlan klişesi üzerinden ilerleyen sıradan bir aşk filmi. 14 Şubat’ı melodramla geçirmek isteyenlere…

Haberin Devamı

Yeni Alacakaranlık

Vampir Akademisi
Vampire Academy
Yönetmen: Mark Waters
2014/ABD-İngiltere/104’
Yeni vampir serisine hazır olun. Çok satan serinin ilk beyazperde uyarlaması olan “Vampir Akademisi”, yarı insan yarı vampir Rose Hathaway’in yaşadıklarını anlatıyor. Rose, St. Vladimir Akademisi’nde kendisi gibi olanlarla birlikte koruyucu olmak için eğitilmektedir. Onun dünyasında vampirler iyi ve kötü olarak iyiye ayrılır: İnsanlarla barışçıl bir şekilde yaşayan, sadece bağışçılardan kan alan ve dört elementten -su, toprak, ateş, hava- birini kontrol edebilme yeteneğine sahip Moroi’ler. Ve özellikle Moroi’lerin kanıyla beslenen acımasız Strigoi’ler. Rose ve diğer koruyucular Moroi’leri korumak ve Strigoi’leri öldürmekle görevlidirler. “Alacakaranlık” serisine göre daha hareketli ve eğlenceli olduğu kesin. Filmin kadın oyuncuları, Lucy Fry, Zoey Deutch ve Sarah Hyland, Amerika’daki prömiyer sonrasında birlikte poz vermişti.

Haberin Devamı

14 Şubat’a yerli seçim

Bi Küçük Eylül Meselesi
Yönetmen: Kerem Deren
2014/Türkiye
14 Şubat’ın yerli filmi ise daha çok TV dizilerinde çalışmış Kerem Deren’in ilk sinema filmi olan “Bi Küçük Eylül Meselesi”. İstanbul’un en popüler semtlerinden birinde yetişmiş Eylül ile Bozcaada’nın huzurlu, sakin ortamında kendi halinde yaşayan Tekin’in tesadüflerle başlayan birlikteliklerini konu alan filmde, Engin Akyürek ve Farah Zeynep Abdullah başrolde.

Yazarın Tüm Yazıları