‘Benim hastam değil’

ÇOK önemli bir konuyu tekrar aktarmak istiyorum.

Haberin Devamı

Maalesef Devlet Hastanelerinde uzman doktor ve öğretim üyelerine geceleri, hafta sonu ve tatillerde, bayramlarda izin verilmekte, teşhis ve tedavilerde gecikmeler yaşanmakta, ölümler olmaktadır.
İbn-i Sina Hastanesi’nin Kardiyoloji ve Nöroloji bölümü de bu durumdadır. Asistanlar -örneğin nörologlar- hocalarına telefonla bile danışmamaktadırlar.
Annem de bu sebeple vefat etmiştir.
Annemin geçirdiği nöbeti Nörolog, dünyada ilk defa cep telefonuna film olarak çekmiş, ertesi gün Hocasına danışmayı planlamıştır. Fakat elbetteki geç kalınmıştır.
Bölümdeki profesör “Benim hastam değil” diyerek başını çevirmiştir. Hemşireler şahittir.
Bölüm Başkanı ise başta ilgileneceğini söylediği halde toplantıya gitmeyi tercih etmiştir.
Türkiye’de önce para, sonra mı insan sağlığı ve hipokrat yemini gelmektedir?
Hastanelerde tatillerde ve geceleri uzman doktor ve öğretim üyeleri de mutlaka nöbet tutmalıdırlar.
Aksi takdirde, teşhis ve tedavilerde gecikmeler yaşanmaktadır.
Türk halkının sağlığı en azından, bu günden sonra  gözardı edilmemelidir.
Sayın Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önce bu acil ve hayatî sorunu  çözmelidir.
Münire YAZGAN

Haberin Devamı

Yazık vatandaşa

DIŞKAPI’da (Yıldırım Beyazıt Meydanı), eski süzgeç binasının karşısında bir otobüs durağı var. Buradan Keçiören, İncirli, Sanatoryum, Ufuktepe, Kuşcağız, Aktepe, Bağlum ve daha adını hatırlayamadığım birçok semtine giden binlerce vatandaşın beklediği otobüs durağı... Akşam saatlerinde burası o kadar karanlık ki, durağı ve bekleyenleri görmek bile zor. Avrupa başkenti olmakla övündüğümüz Ankara’mıza yakışmayan bir görünüm.
Şehri ışıklandırma ile görevli olanlar buradan ya servis araçları ya da makam arabaları ile geçiyorlar diye düşünüyorum. Görmüyorlar, görmek istemiyorlar. Onların bir gün akşam burada otobüs beklediklerini görmek istiyorum. Belki kablo yok, lamba yok diyebilirler, ama ben onlara söyleyim yakınlarında direk bile yok.
Selami BAŞAR

Fotoğraflarla ‘Cüneyt Gökçer’

DEVLET Tiyatroları Aralık 2009’da kaybettiğimiz; usta, hoca, genel müdür, rejisör, oyuncu Prof.Dr. Cüneyt Gökçer anısına bugün 12 bölgede 19 yerleşik sahne fuayesinde açılacak ‘Cüneyt Gökçer... Ustamız’ adlı fotoğraf sergisi açıyor. 17.30’da Büyük Tiyatro fuayesinde törenle açılacak sergi Gökçer’in 60 yıllık sanat yaşamında rol aldığı ve yönettiği oyunlardan fotoğraflar yer alıyor.

Haberin Devamı

KISA... KISA...

TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nın düzenlediği ‘Endüstrileşen Futbol, Karşı Duruş ve Adana Demirspor Örneği’ konulu söyleşi bugün 18.30’da TMMOB Maden Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi yapılacak. Konuşmacılar: Yavuz Yıldırım, Metin Gören, Akif Kurtuluş, Cem Papila. (Selanik Cad. Yeşim Apt. Kat 3 19/6 Kızılay)

Yazarın Tüm Yazıları