Bazı alışkanlıklardan kurtulun

Oğlak ve Kova burcunun yöneticisi olan Satürn, maddeyi sembolize eder. Yani kaba düzeyde görünür olan maddeyi, ince düzeyde maddenin özünü ve manayı sembolize eder.

Hayatı bir dağ olarak algılayan Oğlak burcunun yönetici gezegeni Satürn, dağın dış yüzeyinden zirve yapmanızı sağlayabileceği gibi dağın en iç, en derinlerinden yükselip zirvede olmayı da sağlayabilir. Dağın dış yüzeyi somut görünür ve bildiğimiz gerçektir. İçi ise bilmediğimiz, soyut, görünmez olan başka bir gerçektir.

Satürn’ün bulunduğu burç, maddenin görünür veya görünmez tarafını anlamak ve gerçekleştirmek için zorlayıcı bir etki meydana getirir. Üstelik bu zorlama son derece görünür ve maddeyi etkileyip değiştirecek kadar gerçektir. Bu nedenle eski astrologlar Satürn’ü tarif ederken korku uyandıran tanımlar yapar ve ‘büyük kötü’ olarak tarif ederler.

Satürn’ün değiştirici etkisi son derece somut ve görünür değişiklikleri meydana getirir. Bu çok yorucu ve şimdiye kadar yaptıklarımızı yıkmak demektir.

Kimse o güne kadar uğraşıp yapmış olduğu bir eseri ortadan kaldırmak istemez. Çünkü hem maddi, hem de manevi açıdan böyle bir değişiklik çok zordur.

Zaten Satürn geçişlerinde böylesine büyük değişikliklerin meydana gelebilmesi tamamen kişiye bağlıdır. Hayatınızda değiştirmek istediğiniz halde o güne kadar bir türlü yapamadığınız ne varsa, Satürn geçişleri sırasında yaparsınız.

Ayrılmak istediğiniz halde bir türlü ayrılamadığınız eşinizi veya işinizi bırakırsınız. Ve sadece gerçekten istemediğiniz halde sürdürdüğünüz ne varsa bütün bunlardan kurtulursunuz.

Şimdiye kadar ertelediğiniz operasyonları Satürn geçişlerinde yapmak durumunda kalırsınız ve böylece alıştığınız bir sıkıntıdan kurtulursunuz. Çünkü ameliyat gerektiği halde olmadan dolaşmak da bir çeşit alışkanlıktır. Çünkü ızdırap ve sıkıntıya da alışırsınız. Bu sıkıntıdan kurtulduğunuz zaman anlarsınız. Fakat kurtulma eylemi hiç de kolay değildir ve sırf işin bu aşamasından korkulur ve ertelenir. (Korku gezegeni denilmesinin nedeni budur.)

Kurtulma eylemi sırasında yaşanabilecek muhtemel durumlar yüzünden bir türlü harekete geçmeye cesaret edemezsiniz ve ızdıraba katlanırsınız. Sonra da buna alışırsınız. Satürn sizi işte bu tür alışkanlıklardan kurtarır.

Fırsatları kaçırmayın

Kova burcunda dolaşan Ay, Sabahın erken saatlerinde Neptün’ü tetikleyecek ve ilginç rüyalar görmenizi sağlayacak. Bugün uyandığınız zaman hatırladığınız rüyaları yazın ve gün içinde tekrar okuyun. Rüyanızın içinde size özel mesajlar olabilir ve bunları sadece siz anlayabilirsiniz. Öğlene doğru Jüpiter’i harekete geçirecek olan Ay, bilincin derinlerinden yükselen ve şimdiye kadar farkında olmadığınız ayrıntıları yakalamanızı sağlayabilir. Fakat bunlara takılıp kalmasanız iyi olur. Çünkü bu ayrıntılar aynı zamanda fırsatları görmenizi sağlayacak. Takılı kalırsanız fırsatları kaçırırsınız.
Yazarın Tüm Yazıları