Bavullar kayboldu

Önceki gün New York’tan İstanbul’a THY’nin tarifeli uçağıyla geldim. J5 no’lu koltukta Füsun Topbaş, K5 no’lu koltukta ise Cana Sialom oturuyordu.

İki arkadaş New York’ta alışveriş yapmış, İstanbul’un yolunu tutmuşlardı. Atatürk Havalimanı’na indiğimizde kötü bir sürprizle karşılaştık. Benim ve Cana Hanım’ın birer, Füsun Hanım’ın ise iki bavulu uçağın kargo bölümünden çıkmadı. Cana Hanım’ın diğer bavulu ise açılmıştı. THY Kayıp Bavul Bürosu’nda tutanak tutturduğumuz aynı günün akşamında THY’den bavulumun bulunduğu haberi geldi ve ertesi gün de adresime teslim edildi. Umarım aynı mutluluğu Cana Sialom ve Füsun Topbaş da yaşamıştır.

Simavi’nin gündüz gözlüğü

Aliye Simavi, geçtiğimiz gün katıldığı davette taktığı camsız gözlükle dikkat çekti. Ulus 29’da Otizm Vakfı için gerçekleştirilen öğlen yemeğine katılan Simavi, bu camsız gözlüklerle anlaşılan yeni bir modanın başlangıcını yapmak istemişti. Geçtiğimiz ay ayağını burkan Simavi’nin bir elinde ise baston vardı.

Nişantaşı’nda mağaza açtı

Ünlü modacı Atıl Kutoğlu, Nişantaşı’ndaki mağazasını bugün açıyor. Bostan Sokak’taki mağazanın açılışını Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen yapacak. Türkiye’deki ilk mağazasını Demet Sabancı Çetindoğan’ın desteğiyle açan Kutoğlu, mağaza sayısını Türkiye genelinde artırmayı düşündüğünü söyledi.

Ünlüler tasarladı

Nişantaşı City’s’in içindeki It’s a Joke, farklı bir uygulamaya imza attı ve yemekleri ünlülerin tasarladığı tabaklarla servis yapmaya başladı. Tarkan, Betül Mardin, Mustafa Toner, Reha Muhtar, Pınar Altuğ, Celal Çapa, Salih Saka, Mustafa Taviloğlu, Serdar Bilgili, Lal Dedeoğlu, Ayşe Özyılmazel, Emre Ergani, Cem Lokmanhekim, Ece Sükan, Demet Akbağ, Rıfat Ababay ve İzzet Çapa, It’s a Joke için birbirinden renkli özel tabaklar tasarladı. Mekánın müşterileri, istediği ünlünün tabağında yemek yiyebiliyor.

Öykü ve Berk Borddo’da

Geçtiğimiz hafta Etiler’de kapılarını açan İspanyol meyhanesi Borddo’da Öykü ve Berk kardeşler sahne alıyor. Bodrum Mey Restoran’dan tanıdığımız Şebnem Gökgöz’ün imzasını taşıyan Borddo Restaurant&Bar, İspanyol mutfağının leziz tatları ve 130 kişilik oturma kapasitesiyle eğlencenin yeni merkezi olmaya aday.

Otistik çocuklara armağan

Tohum Otizm Vakfı, otistik çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla ünlü yönetmen Kutluğ Ataman ile işbirliği yaptı ve ortaya ’Armağan Çekleri’ çıktı. "Özel günler onlara da armağan olsun" sloganıyla başlatılan proje kapsamında Armağan Çekleri her sene farklı bir sanatçı tarafından tasarlanacak. Projenin Ulus 29’da gerçekleştirilen tanıtım yemeğine Sema Doğan, Caroline Koç, Nevbahar Koç, Oya Eczacıbaşı ve Serra Tokar da katıldı. Projeyi tanıtan Tohum Otizm Vakfı Başkanı Mine Narin, sevdiklerine anlamlı birer hediye vermek isteyen herkesi Armağan Çekleri’nden satın almaya davet etti. Çekleri, Tohum Otizm Vakfı’nın 0 212 244 71 10 numaralı telefonundan veya www.tohumotizm.org.tr web adresinden satın alabilmek mümkün.

İpekçi sinirlendi

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı’nın (TOÇEV) Hilton Oteli’nin Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirdiği yardım defilesi, ilginç bir şekilde sonlandı. Tuğba Özay, Ebru Şallı ve Ece Gürsel gibi ünlü mankenlerin Erol Albayrak’ın özel koleksiyonunu Uğurkan Erez’in koreografisi eşliğinde ücretsiz sunduğu defileyi izleyenler, sıra koleksiyonda yer alan son 10 kıyafetin açıkartırmayla satışına geldiğinde bir anda salonu boşalttı.

Açıkartırmayı yöneten Cemil İpekçi ve İpek Tenolcay, dokuz kıyafeti yaklaşık 20 bin YTL’ye satabildi. Son kıyafeti satamayan İpekçi, duruma sinirlenerek boynundaki poşuyu 100 YTL’den açıkartırmaya sundu. Poşu, 500 YTL’ye satın alındı. 600 davetlinin bağış karşılığı davetiye aldığı geceden yaklaşık 50 bin YTL gelir elde edildiği belirtildi.

Kültürler arası köprü

Tarih-Kültür-Cam koleksiyonlarını sergilemeye devam eden Paşabahçe’nin 30 parçalık Aşure Koleksiyonu, önceki akşam Aya İrini Müzesi’nde tanıtıldı. Tatlı olmanın ötesinde daha derin ve mistik anlamlar içeren, geçmişten günümüze pek çok farklı din ve kültürde yer bulan aşure için özel olarak hazırlanan bu koleksiyonun tanıtım davetine Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman ile Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü A. Doğan Arıkan ev sahipliği yaptı. Geceye, Selahattin-Ayşe Beyazıt, İlber Ortaylı, Kemal-Feryal Gülman, Aslan Nuri-Aygen Meseretçi, Gülbin Simitçioğlu, Linda Kuyumcuyan, İnci Gazioğlu, Buket Taşdelen gibi sosyal hayatın tanınmış isimleri katıldı.
Yazarın Tüm Yazıları