Başlangıç budur

G.SARAY maça çok isteyerek başladı ve baskı yaptı. Bu, sarı kırmızılıların uzun zamandır unuttuğu ve yapamadığı bir başlangıçtı.

Haberin Devamı

Belki başlangıçcıklar yaptı ama ilk defa sonucu gollerle aldı. Hagi, Neill geldikten sonra sistemini değiştirdi ve 4-1-4-1’e döndü. Defansın önünde oynayacak tek oyuncuda tercihini oyunu okumayı bilen ve pozisyon bilgisi olan Neill’dan yana kullandı. Bu kabul edilebilir ama Cana’yı hala stoper oynatmak bence doğru değil. Aynı sistemin 3 günde bu kadar farklılık göstermesi oyuncuların kerameti.

Galatasaray’da, kaybedilen Gaziantep maçının kadrosu, Serkan’ın gelmesi ve Sabri’nin yerinin değişmesi haricinde aynıydı. Fakat Sabri sadece pozisyon değiştirmedi maçı da değiştirdi. Sabri’nin orta sahadaki isteği, presi ve enerjisi takımın havasını değiştirdi. Kazım, geldiğinden beri ilk defa rahat, etkili ve kendinden emin oynadı. Topu saklaması ve çizgiyi iyi kullanması ile maçın iyileri arasına girdi.

3 günde değişenler

Sabri’nin orta sahaya geçmesi ile dinamizm kazanan orta alan.
Sahadaki bütün oyuncuların agresif ve topa sert oynamaları.
İlk defa iyi baskı yapıp, sonucunun 2 golle alınması ile gelen güven.
Stancu ile Kazım’ın kenar oyuncusu gibi oynamaları ve içeriyi de iyi kullanmaları.

Yine Eskişehir

G.SARAY, ligin ilk yarısında şimdikine benzer bir durumda iken Eskişehir’e gitmiş, beklenenden rahat bir galibiyet almış ve sonrasında galibiyetler serisi başlamıştı. Zor bir dönemin peşine yine Eskişehir maçı ile rahat oyun ve galibiyet geldi. Bakalım bu oyun ve galibiyet ile gelen moral kaç hafta gidecek? Gerçek şu ki, Galatasaray bu oyunun benzerini oynayabilirse kupada Gaziantepspor’u geçer.

Tersine değişiklik

HAGİ, kupa maçında yaptığı değişikliklerle Gaziantep’e kaybetmişti. Eskişehir karşısında yine kritik bir hata yaparak, takımın ve sistemin sigortası konumundaki oyuncusu Neill’ı kenara aldı. Bu hata rakibin önündeki bariyeri kaldırmak gibi bir şeydi ve Eskişehir maçta hiç bulamadığı alanları ve pozisyonları bulmaya başladı.

BEĞENDİM
Baskısı, isteği ve golleri ile iyi başlangıç yapan G.Saray’ı ve Sabri’yi.

BEĞENMEDİM
Maçı çok rahat götürürken Hagi’nin değişikliklerle gol yiyen ve panik yapan Galatasaray’ı.

DİKKAT
Galatasaray’ın aynı kadro ile bu kadar farklı iki oyun oynaması soru işareti.

Yazarın Tüm Yazıları