Başladı ve bitti

Maçın 33. saniyesinde yenilen gol mü yoksa Mirallas’ın Galatasaray defansını ağır çekim gösteren deparı mı daha şaşırtıcıydı karar veremedim.

Haberin Devamı

Galatasaray maça başlangıç yaptığı 20. dakikaya kadar pozisyon hataları, pas yapamama ve uyumsuzlukların göze battığı bir bölüm oynadı. Maçta birkaç pozisyon olsa da maç başladı ve bitti aslında.

Değişmeyen sıkıntı

Galatasaray, Fatih Hoca geldikten sonra daha ofansif oynamayı düşünen ve bunu uygulamaya çalışan bir takım oldu. Fakat bu bir anda olmayacağı için problemler farklı maçlarda farklı şekilde ortaya çıkıyor. O yüzden iyi rakiplerle oynamak doğru bir karar.
Galatasaray defansı önde oynarken arkasına ve arasına atılan neredeyse her top Muslera ile karşı karşıya kaldı. Benzer problemi geçtiğimiz yıllarda orta alanda karşılayan olmadığı için yaşayan Galatasaray şimdi aynı sıkıntıyı defansı önde oynadığı için atılan orta uzun paslarda yaşıyor. Çaresi ise defansın topu atan adama değil de koşuyu yapana konsantre olmasının yanında, önde ve orta sahada oynayan oyuncuların rakiplerin bu topları rahatça atmalarına izin vermemesi.

Doğru rakip

Haberin Devamı

Olympiakos hem kaliteli hemde oturmuş hazır bir takım. Dolayısı ile Galatasaray’ın eksiklerini ve ihtiyaçlarını göstermesi açısından doğru bir rakipti. Peki Olympiakos ne gösterdi.
1 Gökhan Zan’ın forma şansının zor olduğu.
2 Stancu’nun Galatasaray’da oynamasının zor olduğu.
3 Baros’un yanına mutlaka takviye yapılması gerektiğini.
4 Keita, Engin ve Eboue’nin ihtiyaç transferler olduğunu.
5 Defans bloğunun beraber hareket etmeyi öğrenmesi gerektiğini.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları