Barbekü güzel olurdu!

AMERİKA’daki en kötü stadı bulup Milli Takımı oynatan kimse tebrik etmek lazım. Adı ile özdeşleşmiş bir stattı. Amerikalı ailelerin haftasonu piknik yaptıkları yerde biz maç oynadık. Hatta maçtan sonra yan taraftaki alanda barbekü daha güzel olurdu.

Haberin Devamı

Çek maçına çıkan kadrodan sonra Kuzey İrlanda karşısında oynayan oyuncuları düşününce Guus Hiddink’in elinde ciddi anlamda iyi bir kadro olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki daha oynamamış ve sakat olup gelemeyenler de var. Hiddink kendisinin oluşturduğu bu rüzgarı arkasına iyi alabilirse çok iyi bir takım ortaya çıkarır. Fakat bir başka gerçek de var ki, o da Arda, Emre gibi farklı özellikleri olan oyuncular sahada olmayınca zorlanıyor ve zevk vermiyoruz. Zaten bu oyuncular girdikten sonra bambaşka bir takım olduk.
Rakibin zayıf olması bizim oyunumuzu da etkiledi. Biz enteresan takımız. Rakibin kalitesine göre reaksiyon veren ve performansını artıran bir anlayışımız var. Bu anlayış iyi takımlara karşı işimize yararken Kuzey İrlanda gibi takımlara karşı ayak uydurma şeklinde ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Asıl sınav Amerika ile...

İrlanda karşısında sıcak, stat ve rakibin zayıflığı birleşince idare ettik. Bence asıl sınavımızı Amerika karşısında vereceğiz. Amerika Milli Takımı bizi hem oynatacak hem de eksiklerimizi gösterecek bir takım.
İlk yarı boyunca en dikkat çeken oyuncu Ozan İpek’ti. Türkiye’nin çizgiye inip en iyi orta yapan oyuncusu yine çok iyi yerlere iyi ortalar yaptı. Fakat bunlara vurmayı akıl edecek oyuncu olmayınca rakip stoperler iyi idman yaptı. Bu ilk yarıda Hiddink’in aklında kalan fazla bir şey olmamıştır.
İkinci yarı oyuna golcü hisleri olan Sercan’ın girmesi ve yapılan ortalara koşuları yapması gol ve pozisyonları getirdi. Hemen sonrasında ikinci ve ebedi golcü Semih de oyuna girince maç koptu. Ozan İpek, Tuncay, Sercan ve Semih öne çıkan oyunculardı.

Yazarın Tüm Yazıları