Bakımlı erkekler zamanı

Günümüz erkekleri artık kendilerine bakmayı öğrendiler. Sadece erkeklere hizmet veren Şükrü Dudu Barber’s Club’dan Şükrü Dudu, mevsimde uygulanacak saç bakımlarını anlattı.

 Kış mevsiminde erkekler saçlarına hangi bakımları uygulamalı?

- Bu mevsim, cilt ve saçların nem gereksiniminin oldukça arttığı aylardır. Dolayısıyla baş derisini kuvvetlendirici ürünler kullanılmalı. Ayrıca saçlar için destekleyici ve nem dengesini düzenleyici profesyonel ürünler kullanmak büyük önem taşıyor.

n Kullanılan köpük ve jöleler saça zarar verir mi?

- Piyasadan temin edilen köpük, jöle ve diğer şekillendirici ürünler, fiyatları uygun olmasına rağmen saçlara ve baş derisine çok fazla zarar veriyorlar. Çünkü bu ürünlerin içeriğinde, kaliteli ve doğal malzemeler bulunmuyor. Piyasadaki ürünlerde fazla miktarda suni silikon gibi maddeler var. Bu maddeler saç telini ve baş derisini bir film gibi kaplıyor, böylece nefes alıp vermesini engelliyor. Bu nedenle, saçlar dipten kırılıp dökülürken, nefes alamayan baş derisi altındaki saç soğancıkları ve cilt yapısı bozuluyor. Bunu engellemek için pahalı da olsa, E vitamini içerikli ve doğal olan profesyonel ürünler arasından seçim yapmak gerekiyor.

n Kış sezonunda erkekler hangi saç modelleriyle karşımıza çıkacak?

- 2008 erkek saç modellerinde yeni trend; naturel, dağınık, çok yönlü, katlı saç kesimleri. Yanları ve enseleri belirgin hatlar da erkek saç modellerine farklılık katıyor.

Yeni nesil göz kalemleri

MOR: Gözlerin sadece siyahın egemenliğinde olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Kış mevsiminde mor kalemler siyaha en büyük alternatif olarak öne çıkıyor. Ayrıca özellikle Ashley Olsen’ınkiler gibi yeşil gözleri ortaya çıkarıyor.

MAVİ: Eğer kahverengi gözlere sahipseniz, özellikle turkuvaz tonları gözlerinize gerçekten "pop" bir dokunuş kazandırır.

SİYAH: Dumanlı göz makyajı herkeste dramatik bir görüntü yaratır. Ama ceylan gibi gözler yaratmak için ideal bir renktir.

KAHVE: Mavi gözleri belirginleştirmek için göz kalemlerinde bronz tonları tercih etmelisiniz.

EL iŞi

Gün içinde kaç kişinin ellerinize baktığını düşündünüz mü? Eğer tırnaklarınız bakımlıysa, o zaman sizin için sorun yok demektir. Peki, sürekli bakımlı olmanın sırrı ne?

Tırnaklarınızı bir törpü yardımıyla kısaltın ve form verin. Daha sonra parmaklarınızı hazırladığınız sıcak el banyosuna sokun. Bu yöntem, tırnak etlerini yumuşatır, böylelikle onları geri itmeniz kolaylaşır. Son olarak bir tırnak fırçası ya da bir tırnak peeling ürünü kullanabilirsiniz. Tırnaklarınıza oje sürmeden önce parlatıcı uygulamayı ve el kremi kullanmayı ihmal etmeyin.
Yazarın Tüm Yazıları