Bağırsakları incir ve kayısı yiyerek çalıştırın

Suna Hanım, merhaba! Ben 28 yaşındayım ve yaklaşık sekiz yıldır cildimdeki aşırı hassasiyetten yakınıyorum. Özellikle yanak bölgelerimde aşırı kızarıklıklar var. Ayrıca alerjik ve çok kuru bir cilde sahibim. Bu durum kendime olan güvenimi de etkiliyor. Cildim sürekli kızarıklık şeklinde tepki veriyor. Sizdem ricam bu kızarıklığı önleyecek bir formül önermeniz. Ve vücudumdaki pekliği gidermek için yardım etmeniz.

Petek D.

Bakın sağlık olmadan güzel olamayız. Önce sağlığımıza özen gösterelim. Eğer peklik çekiyorsanız herkesin dikatine! 6 adet inciri ve 6 adet kayısıyı kaynar suda yıkayın. Yarım saat bekletin ve süzün. Blendırdan geçirin. Bir tarafdan eşit miktarda anason, biberiye, sinameki, funda yaprağını un haline getirin ve yarısını bu karışıma katın. Yarısını ayırın. Ceviz büyüklüğünde kapsüller yapın ve tozuna bulayıp, lokum gibi sabah akşam ikişer tane yiyin. Bağırsak sorununu giderir.

Bol su için, aç karnına iyi çiğnenmiş elma yiyin. Cildinize de üç yaprak marul, doğramış eşit miktarda havuç ve 6 kaşık sütü, bir çorba kaşığı tatlı badem yağını karıştırın. Üzerine kaynar su dökün ve bir saat buzdolabında bekletin. Daha sonra süzüp, cam şişeye koyun.

SELÜLİT İÇİN ANASON VE REZENE ÇAYI

Suna Hanım, ben 25 yaşında çalışan bir bayanım. Benim en büyük problemim selülitlerim. Çok yoğun çalıştığım için selülitlerimle uğraşmaya pek vaktim yok. Bildiğim kadarıyla selülite yanlış beslenme, kilo alıp-verme neden oluyormuş. Selülitin sadece dıştan değil, içten de yok olmasını istiyorum. Bunun için bana önerebileceğiniz bitkisel içecekler var mı? Candan M.

Canım, önce madem çalışan bir hanımsın. Hafta sonları hamama gidin, keselenin. Kese, kan dolaşımı sağlar ve yağlanmayı önler. Selülit çayı, biberiye yağ yakar. Funda yaprağı, vücuttaki suyu atar. Sinameki, bağırsakları çalıştırır. Papatya yumuşatır. Anason, rezene sinir sistemini düzenler. Eşit miktarda bunlardan katıp, demleyeceğiniz çayı her gün sabah-akşam bir su bardağı için. Küvetinize iki avuç deniz tuzu koyun, sıcak suya girin iyi gelir.

SİVİLCE İZİNE İNEK SÜTÜ

Merhaba Suna Hanım, 23 yaşında bir bayanım. Benim sivilce ve sivilce izi problemim var ve bir sürü tarif olmasına karşın hangisi iyi gelecek bilemedim. Deniz M.

Haşlanmış patates ve kefir ayranı için. Makyajınızı çıkarmak için birkaç damla kolonya ilave edilmiş yarı yarıya çilek suyu ile karışık inek sütünü kullanın. Cildinizi korumak için at kuyruğu, dul avrat otu, sarı kantaron ve kuşburnunu bir litre kaynar suda çay gibi demleyin.
Yazarın Tüm Yazıları