Aykut Kocaman'ın gözdesi timsah oldu

2006’da Afrika’nın en iyi savunmacısı seçilen Taiwo, uzaktan attığı şutlar, frikikleri ve sert ortalarıyla skora da büyük katkıda bulunuyor.

Haberin Devamı

TARİH yaprakları 8 Aralık 2010’u gösteriyordu. Fenerbahçe yöneticisi Cihan Kamer Marsilya’dan beklenen haberi göndermişti: “Taiwo tamam. Marsilya ile 2 milyon Euro fark kaldı.” Niang, Dia, Yobo gibi siyahi Afrikalı yıldızlarla sezona başlayan sarı lacivertli ekip sol bek olarak da Nijerya Milli Takımı’nın ünlü oyuncusunu almaya çok yakındı. Niang’ın uzun yıllar forma giydiği Marsilya’dan ayrılmak isteyen Taiwo için istenen 9 milyon Euro bonservis bedeli bir türlü aşağı çekilemedi. Bir savunma oyuncusuna bu kadar yüksek bonservis ödemek istemeyen sarı lacivertli ekip Ziegler alternatifini devreye sokunca Taiwo Marsilya’da kaldı. Bu gelişme onu çok isteyen Aykut Kocaman’ı çok üzmüştü.

MİLAN’DA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

NİJERYA Milli Takımı’nın üçüncü olduğu 2005 Dünya Gençler Şampiyonası’nda parlayan, 1 yıl sonra ‘Afrika’nın en iyi savunma oyuncusu’ seçilen Taye Ismaila Taiwo 3 kez Fransa 1. Ligi’nde ‘Yılın on biri’ne girmeyi başardı. 2010 Dünya Kupası’nda 2 maçta oynadı. Marsilya’daki harika performansı da ona 2011’de Milan’ın kapılarını açtı. Ama 1.83’lük Nijeryalı, Milano’da hayal kırıklığı karşıladı. Milan’da sadece 8 maçta forma giyen Nijeryalı sol bek devre arasında QPR’ye imza attı.

Haberin Devamı

EN RENKLi iSiMLERDEN BiRi OLACAK

İNGİLTERE’de iyi bir performans sergileyen Taiwo bir yıl sonra Dinamo Kiev’e transfer oldu. Baldırındaki sakatlık yüzünden sezonu iniş içinde tamamladı ve bonservisi bir anda beklenmedik düzeye indi. Bu ortam Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın cezalarının onanması halinde Şampiyonlar Ligi’ne katılması kesinleşecek olan Bursaspor’un işine yaradı. Bir savunma oyuncusu olmasına karşın uzaktan attığı şutlar, frikikleri ve sert ortalarıyla skora büyük katkıda bulunan Taiwo yeni sezonun en renkli isimlerinden biri olacak.

Lig Performansı

Takım Maç Gol Asist S.Kart K.Kart
Marsilya 192 17 16 16 1
AC Milan 4 - - 1 -
QPR 15 1 3 1 -
Dinamo Kiev 20 - 1 1 -
Toplam 231 18 20 19 1

AVRUPA Performansı

Takım Maç Gol Asist S.Kart K.Kart
Ş.Ligi 31 1 1 2 -
Ş.Ligi Elm. 4 - 1 2 -
UEFA 27 3 4 2 1
İnter Toto 1 - - - -
Toplam 63 4 6 6 1

Haberin Devamı

MİLLİ TAKIM Performansı

Maç Gol Asist S.Kart K.Kart
36 1 - 2 -

Yarın: F.Bahçe’nin yeni defansı Michal Kadlec

Yazarın Tüm Yazıları