Astroloji

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bugün Güneş Koç Burcunda

Yöneticisi: Mars

Elemanı: Ateş

Uğurlu günü: Salı

Uğurlu rengi: Kırmızı

Uğurlu taşı: Yakut

Anlaştığı burçlar: Aslan, Yay

Anlaşamadığı burçlar: Yengeç, Oğlak

Zıt burcu: Terazi (Zıtlaşarak anlaşır)

Koçlar ateş elemanının tüm özelliklerini sergilerler. Yani heyecanlı, ateşli, sabırsız, arzulu ve bitmez tükenmez gibi görünen bir enerjiye sahiptirler.

Her ne kadar ateşlerin (Koç, Aslan, Yay) lideri olsalar bile, ‘‘Kral’’ olmaları zordur. Daha doğrusu ‘‘Kral’’ olmaktan hoşlanmazlar. Yani oturdukları ‘‘taht’’tan sağa sola emirler vererek liderlik yapmayı sevmezler.

Bir Koç daima komutan olmak ister. Ordunun başında askerleriyle birlikte savaş hattında savaşacaktır. Bir fiil ön saflarda yer alacaktır. Perde arkasından idare etmeyi zaman zaman düşünse bile dayanamaz ve öne fırlar.

İçlerindeki ateşin dayanılmaz şiddeti Koçlar'ı gerçek bir savaşçı yapar. Sanki savaşmak için yaratılmıştır. Oturmak, izlemek ve gözlemek ona göre değildir. O her türlü tecrübeyi bizzat denemek ister. Ve dener.

Üstelik önüne çıkan hemen herşeye gözü kapalı atlayabilir. Tabii ki, kararsızlıkları, sorgulamaları, harekete geçmeden önce (İyi olup olmayacağı) çeşitli düşünceleri vardır. Fakat, bu hali hiçbir zaman uzun sürmez. Ve harekete geçer. Çünkü, iyi olacağından emindir.

Evet, Koçların saflık derecesinde iyimser oldukları söylenebilir. Çünkü, kendisine inanır. Herşeyi mükemmel yapacağına, başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığına inanır. Bu inanç, fazla düşünmeden, yapıp yapamayacağını sorgulamadan harekete geçmesine neden olur. Tabii işler her zaman beklendiği gibi yürümez.

Büyük bir heyecan ve enerjiyle harekete geçtikten sonra karşısına çıkan terslikler, aksaklıklar onu durdurur. Bir süre karışıklıkları düzeltmek için mücadele eder. Fakat, bakar ki, hiç de beklediği gibi olmuyor. O zaman ısrar etmez.

Belki uğraşsa, didinse olacak. Fakat, hiçbir zaman bir Koç'un sabrı öyle uzun uzun mücadele edebilmesine yetecek kadar engin değildir.

O herşeyin bir an önce olup bitmesini ister. Günlerce aylarca aynı yerde, aynı biçimde duramaz. Bekleyemez. Ve o ilk andaki, kolları sıvayıp giriştiği sırada duyduğu heyecan yavaş yavaş azalır ve bir süre sonra tamamen söner. Artık bu konu ilgisini çekmez. Ve oradan uzaklaşır. Hem de kazancını ve kaybını düşünmeden.

Evet, Koçlar hemen her konuda böylesine heyecanla, arzuyla davranır ve istekleri bittiği anda da hemen vazgeçerler. Hem de her şeyden vazgeçebilirler. Hatta aşklarından bile...



Yazarın Tüm Yazıları