Arda ve İlhan

DOSTLUK Kupası, oynanan “çıtır” maçlardan sonra takımların ne kadar hazır olduklarının cevabının alınacağı ilk ciddi sınavdı.

Haberin Devamı

Gerçi her iki ekipte de büyük takımın ruhunu sahaya yansıtacak oyuncu eksikliği fazla idi. Ama en kötü tarafından bile yeni transferleri tartmamız açısından önemli bir testti.
Fakat ön plana Alman hakem çıktı. Gösterdiği kartlarla adeta şov yaparken maçın isminin “Dostluk” olduğundan haberi yok gibiydi. Bu hakemi çok aramışlar mı acaba? Alman hakemi görünce biz kendi hakemlerimize laf söylemeyelim. Maç tam bir klasik derbi gibi başladı ve devam etti. Oyuna iyi ve etkili başlayan Galatasaray ama golü yiyen yine G.Saray. G.Saray’ın işi zor olur
Maçta performansı ile öne çıkan oyuncular Arda ve İlhan’dı. İlhan, zamanlaması ve kazandığı topları çabuk, öne doğru oynaması ile Lugano’nun partneri olabilir. Arda’yı zaten anlatmaya gerek yok. Kalırsa yine Galatasaray’ın her şeyi olur. Kırmızı kart sadece Fenerbahçe’nin değil G.Saray’ın da dengesini bozdu. Selçuk atıldıktan sonra maç beklenenin çok dışına çıktı. Galatasaray’ın, oyunun nerdeyse tamamını 10 kişi oynayan rakibi karşısında pozisyon bulmakta zorlanması, oyunun tamamen hakimi olamaması düşündürücü. Tabii ki eksikler var ve daha çok erken. Ama boşa geçen koca sezondan sonra lige başlangıçta hala işlemeyen bir Galatasaray olursa, Rijkaard ve yönetimin işi zor olur.

TRANSFERLER

Haberin Devamı

Stoch: Çabuk bir oyuncu ama sisteme sadık kalma adına etkili bölgeden uzak kalıyor. F.Bahçe’nin Saracoğlu’ndaki maçlarında çok etkili olur. Fakat yeni takımına alışamamış bir görüntüsü vardı.
Mehmet Batdal: Çok kuvvetli bir fiziğe ve iyi bir sol ayağa sahip. Fakat ağır bir forvet ve Galatasaray’ın isteklerine cevap verecek yeterlilikte değil. Baros gibi devamlı arayan ve alan değiştiren bir oyuncu varken işi zor.
Musa: Çok genç ve fikir vermeyen bir oyuncu. Onun da bu kadro içinde gelecek transferleri de düşünürsek yer bulması zor. Bir tek, ‘’gençleri seven!’ Rijkaard, Elano’ya verdiği gibi şans verirse forma bulur.
Cana: Türkiye’de oynanan futboldan hiç şikayet etmeyecek ve hatta mutlu olacak tek oyuncu. Fakat G.Saray orta sahasının aradığı adam eksiltme özelliği bulunmuyor. M.Sarp’dan fazlası yok.
Serdar Özkan: Galatasaray’da bu sene en çok sıkıntı çekecek oyuncu olacak.Öyle bir futbolcunun yerinde oynayacak ki, altından kalkması çok zor. Galatasaray taraftarı Keita gibi bir oyuncudan sonra Serdar Özkan’a ne kadar tolerans gösterecek merak ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları