İlk kez ortaya çıktı: Yıllarca gizlemişler… ABD’nin UFO programı deşifre oldu…

1dk okuma

ABD Savunma Bakanlığı'nın gizli UFO veri toplama programı deşifre oldu. Yeni sızdırılan rapora göre, programın 2017'den beri Kongre denetiminden gizli tutulduğu iddia edildi. Programın varlığını doğrulayan kaynakların, UFO karşılaşmalarını gizlemek için bu aracın kullanıldığını belirtti.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) çok gizli UFO veri toplama programı, yeni sızdırılan bir rapor ile deşifre oldu.

UFO programının, 2017'den beri Kongre denetiminden gizli tutulduğu ve elde edilen en iyi UFO görüntülerini, videoları, tanık ifadelerini ve elektronik sensör verilerini askeriye aracılığıyla "tespit etmek" ve "karantinaya almak" amacıyla oluşturulduğu iddia edildi.

Mail Online'de yer alan habere göre, "Immaculate Constellation" adındaki program, 2017'de üç açıklanamayan ABD Donanması'na ait kızılötesi UFO videosunun sızdırılmasının ardından devreye girdi. Sızıntıyı doğrulayan bir ABD yetkilisi, sızdırılan bilgilerin oldukça gizli olduğunu belirterek, "Bu konuda konuşmak bile tehlikeye girmenize neden olur" dedi.

Pentagon sözcüsü, programın varlığını reddederek "Savunma Bakanlığı'nın böyle bir programa ilişkin mevcut ya da geçmiş hiçbir kaydı bulunmamaktadır" açıklaması yaptı. Ancak sızıntının kaynağı, programın benzersiz gizlilik ayrıcalıklarına sahip olduğunu savundu.

Haberin Devamı

 

ABD ORDUSUNUN UFO "SORUNUNU" ELE ALMA YÖNTEMLERİNİN SADECE BİR PARÇASI

UFO ve insan dışı varlıklara ilişkin belgelerin Kongre'nin bilgisi olmadan toplandığını öne süren kaynak, bu durumun ABD ordusunun UFO "sorununu" ele alma yöntemlerinin sadece bir parçası olduğunu söyledi.

Askeriye aracılığıyla toplanan sensör verilerinin "İnsan gözüyle gözlenmesinin imkansız" olduğunu belirten kaynak, küre şeklindeki bir UFO sürüsünün F-22 savaş uçağının etrafını sararak rotasından sapmaya zorladığını iddia etti.

Kaynağın iddiasına göre, 3 ila 6 UFO aracı, F-22 savaş uçağının önünü kesti ve F-22'yi rotasından çıkarak kaçmasına sebep oldu.

Programın amacının bu tür olağanüstü karşılaşmaları gizlemek olduğunu ifade eden kaynak, "Bu program, yeni UFO raporlarını askeri istihbarat gözlemlemeden önce yakalamak için bir araç" dedi.

Eski bir ABD istihbarat yetkilisi başka kaynak ise, "Savunma Bakanlığı Ofisi tarafından yönetiliyor" diyerek programın gerçekliğini ve varlığını doğruladı.

Haberle ilgili daha fazlası: