Üniversiteler Teknoloji Zirvesi 2018 gerçekleşti

1dk okuma

Üniversiteler Teknoloji Zirvesi 2018'de dijital dönüşümün son trendleri, Türkiye’den 70’ten fazla üniversitenin katılımı ile gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Huawei Enterprise Türkiye INFOTURK GROUP iş birliğiyle gerçekleştirilen Üniversiteler Teknoloji Zirvesi 2018'de üniversitelerin dijital dönüşüm son trendleri, Huawei’ in başarılı global örnekleri ve eğitimin gelişimine katkıları, Türkiye’nin 70’ten fazla üniversitenin katılımı ile 200’den fazla Üniversite Daire Başkanı ve yöneticisi ile paylaşıldı.

İnfotürk Group Genel Müdürü Murat Tepeli tarafından yapılan açılış konuşması ile başlayan Üniversiteler Teknoloji Zirvesi, HUAWEI Türkiye Enterprise Genel Müdürü Robben Zeng’in konuşması ile devam etti. HUAWEI’nin Türkiye’deki faaliyetlerini sunumunda açıklayan Zeng, eğitim alanında dünya çapında kullanılan teknolojileri Türkiye ile paylaşmaya hazır olduklarını belirtti. Amaçlarının global eğitimdeki akıllı dönüşümü hızlandırmak olduğunu söyleyen Zeng, dünya çağında 70’ten fazla ülke ve bölgede 2500’den fazla üniversite ve yarım milyonu aşkın lise dengi okul ile iş birliği yaptıklarını, bu sayede 858 milyon öğrenciye teknolojileri ile destek olduklarını açıkladı.

 

Etkinliğin ilk gününde sahne alan Huawei Türkiye Akıllı Dikey Çözüm Yöneticisi Mehmet Emin Arslan, dijital eğitimde ICT çözümleri ile nasıl bir gelişim elde edilebileceğini anlattı. Arslan, “Huawei altyapısı üniversitelerde kampüs güvenliğinden hizmet altyapısına, e-öğrenme uç birimlerinden, dijital kaynak paylaşımlarına kadar 360 derece kapsamı ile tam bir dijital eğitim paketi sunabilmektedir” diyerek Huawei’nin eğitim çözümlerini tanıttı.

Haberin Devamı

IT Çözümleri Yöneticisi Ragıp Ziya Akkoca ise, geleceğin akıllı IT çözümlerinin Huawei çatısı altında nasıl geliştirildiğinin detaylarını paylaştı. Günün son sunumunda ise Veri MerkeziÇözüm Yöneticisi Barış Saygı, akıllı veri merkezlerinin özelliklerinden bahsetti. Saygı, “Veri merkezleri artık üretim merkezlerine dönüşüyor. Veri merkezlerini artık sadece veri depolayıp ihtiyaç anında erişilebilecek bir yapı olarak değil, aynı zamanda verinin üretildiği bir yapı olarak da düşünmek gerekiyor” dedi. Saygı, veri merkezlerinin 40 yıl boyunca yaşam garantisi altında bulunduğu belirterek, ayrıca Huawei’nin modüler ve prefabrik çözümleri ile çok kısa zamanda ihtiyaca göre yatay veya dikey 3 kat büyütme de yapılabileceğini aktardı.

 

Etkinliğin ikinci gününde Huawei Türkiye IP Çözüm Müdürleri Barış Genç ve Ali Murat Karaoğlu yaptıkları sunumlarda, dijital üniversiteler için hedefe yönelik ağ yapılanmalarından ve kampüs içi ağ çözümlerine olan Huawei yaklaşımını tanıttılar.

Haberin Devamı

 

Huawei’nin Güvenli Kampüs konsepti altında yapay zeka donanımlı video kamera ve video teknolojilerini, ayrıca üniversitelerin Huawei’nin Türkiye Video Gözetim Çözümleri Yöneticisi Bilal Murat Uzun aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası: