Etimesgut'ta Hayat Var

4dk okuma

Etimesgut; Ankara’nın en çok tercih edilen ilçesi oldu.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçeyi kentsel, sosyal, kültürel gelişimiyle cazibe merkezine dönüştürdü. Etimesgut; Ankara’nın en çok tercih edilen ilçesi oldu.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in hizmet ve yatırımlarıyla ilçe büyük değişim yaşadı. Etimesgut 5 yılda havuzdan, kongre ve kültür merkezlerine meydandan emekli konaklarına, donanımlı parklarından meydanına, kreşlerden eğitim merkezlerine birçok sosyal kültürel tesise kavuştu.

Etimesgut Belediye, 15 büyük tesis, 715 bin m² yeşil alan 110 park ve onlarca sosyal kültürel hizmeti hayata geçirdi. Çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar, emekliler, engelliler, dar gelirliler; toplumun tüm kesimlerinin yararlanacağı hizmetlerle Etimesgut’ta yaşamak ayrıcalıklı hale geldi.

Başkan Demirel, toplumun tüm kesimlerine hitap eden hizmetler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yaptığımız her hizmette insanımızın istek ve ihtiyaçlarını gözettik. Onların hayatlarını daha da kolaylaştıracak, zamanlarını en iyi şekilde değerlendirecek ve ilçemizi daha yaşanabilir hale getirecek yatırımlar olmasına özen gösterdik. 5 yıl içinde yaptığımız hizmetlere baktığımızda hepsinin ilçemizin için önem arzeden ve hedeflediğimiz kent vizyonundaki hizmetler olduğunu görüyoruz. Hizmetlerimizde çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, emeklilerimiz, engellilerimiz, yaşlılarımız var. Hizmetlerimizde işsizim, engellimiz, dar gelirlerimiz var. Hizmetlerimizde bizim insanımız var” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Demirel, 5 yılda yapılan hizmetleri şöyle özetledi: “5 yıl öncesine kadar ilçemizde toplantı ve sosyal kültürel etkinliklerin düzenleneceği salonları bulunmuyordu. Meydanı bile olmayan ilçeydik. Birçok tesis yaptık. Aynı anda 5700 kişinin yararlandığı Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezimizi, Atakent Sosyal Tesislerimizi, Kent Konseyimizi, Ziya Gökalp, Tesislerimizi, Eryaman Aile Yaşam ve Eğitim Merkezimizi, Emekli Konağımızı, Türk Beyleri Kent Meydanımızı, aile akademimizi, kreşlerimizi, etiSEM birimlerimizi, aşevimizi hizmete açtık. Bu sosyal donatılar kadar yeşil alanlarda büyük bir ihtiyaçtır. 5 yılda 110 park ve 715 bin m² yeşil alan yaptık. Yapılan tüm yatırımlarımız 500 bin hemşehrimizin refah seviyesini yükselten, ilçemizin değerini artıran hizmetlerdir”.

30 YILLIK SOSYAL DONATI HAZIR
Etimesgut Belediyesi 5 yılda ilçenin 30 yıllık sosyal kültürel tesis ihtiyacını karşılayacak yatırımlar gerçekleştirdi. İlçe halkının sosyal kültürel etkinliklere katılacağı, kendini her geliştireceği birçok donatı hizmete açıldı. İşte tesisler ve özellikleri:

Haberin Devamı


Atakent Sosyal Tesisleri:
Herkes için sosyal aktiveler bulunuyor. El ve yöresel ürünler merkezi, kreş ve gündüz bakımevi, etiSEM derslikleri ile toplantı salonu hizmet veriyor.

Haberin Devamı


Kent Konseyi Binası:
Kadın, gençlik, çocuk ve engelli meclisleri, derslikler, mahalle çalışma grupları, sivil toplum kuruluşları için ofisler, kütüphane, konservatuar ve toplantı salonları yer alıyor.


Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi:
800 kişilik konferans salonu, 1000 kişilik yemekli toplantı salonu, 3.800 kişilik amfi salonu, fuaye ve sergi alanları yer alıyor.

Haberin Devamı


Göktürk Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi:
Havuz, Fin hamamı, Türk hamamı, squash, bowling salonu, fitness sal

onu, güzellik merkezi, teraslı düğün ve toplantı salonu, spor alanları ile sosyal ve kültürel donatıları hizmet veriyor.


Emekli Konağı ve Çay Bahçesi:
Tarihi Ankara evi şeklindeki konakta kafeterya, şark köşeli dinlenme alanları, sohbet, hobi, okuma, TV odaları bulunuyor.


Zübeyde Hanım Kreş ve gündüz Bakımevi:
Ankara evi şeklindeki kreşte özel sınıflar, oyun, TV, uyku odaları, sosyal etkinlik alanları, yemekhane, idari birimler yer alıyor.

Haberin Devamı


Türk Beyleri Kent Meydanı:
16 Büyük Türk Devleti’ne ait bayraklar ve kurucularının anıtları, sahnesi, ses sistemi, otoparkı, tarihi ve modern çizgileri buluşturan mimarisiyle Türkiye’ye örnek oldu. Konser, miting, şölen, festivaller burada yapılıyor.


Hayvan Barınağı:
Barınakta sokak hayvanları, sağlık kontrolünden geçiriliyor, salgın hastalıklara karşı aşılanıyor.


YEMYEŞİL ETİMESGUT’TA YAŞAMA KEYFİ

Etimesgut Belediyesi hızla artan nüfusuna rağmen yeşil alanda AB standartlarını zorluyor. 5 yılda 715 bin m² yeşil alan, 110 park Etimesgut halkıyla buluştu. Oyun alanları, yürüme yolları, fitness setleri, süs havuzları ve diğer donatılarıyla halkın keyifli zaman geçireceği birçok aktiviteyi parklarda bulmak mümkün.


Ziya Gökalp Sosyal Tesisleri

27 bin m² alan üzerine yapılan tesiste, kale kafeterya, kır düğün alanı, ayyıldızlı ışıklı özel fıskiyeli süs havuzları, su oyunları, basketbol sahası, fitness alanı, çocuk oyun alanları hizmet veriyor.


Tuğra Parkı:

Parkta, Tuğra Anıtı, Ayyıldızlı havuzlar, koşu yolu, fitness ve çocuk oyun alanı kafeterya özel aydınlatma sistemleri yer alıyor. gece ve gündüz seyir keyfi sunan park Etimesgutluların buluşma adresi oldu.

7’DEN 70’E HERKESE EĞİTİM İMKANI
Etimesgut Belediyesi hayata geçirdiği kısa adı etiSEM olan Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi’yle 7’den 70’e herkes için eğitim hamlesi başlattı. 8 noktada etiSEM şubesi açıldı. 12 branşta ve 66 yan dalda meslek ve hobi kursları düzenleniyor. Geçen yıl 3 bin kişinin yararlandığı eğitimlere bu yıl 5 bin katılım var. Boş zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmek, yeni meslek ve hobiler kazanmak isteyenlere kurslara akın ediyor.

Keçe yapımı, dekoratif ahşap süsleme, kilim dokuma, fotoğrafçılık, kat-ı, minyatür, tezhip, ney, Osmanlı Türkçesi Yoga, Rusça, İngilizce, gitar, keman, yağlı boya, karakalem, lefkara, bilgisayar, yönetici asistanlığı, evde çocuk bakımı, kurdela nakışı, kırk yama, takı tasarım, saç bakımı, cilt bakımı ve daha birçok kurs alternatifi Etimesgutları bekliyor.

Ailelere akademik destek
Etimesgut Belediyesi, Ziya Gökalp Tesisleri bünyesinde etiSEM aile akademisini kurdu. Akademide psikologlar, aile danışmanları, çocuk gelişim uzmanları ile aile avukatları hizmet veriyor. Tüm aile bireyleri kişisel ya da grup olarak uzmanlardan destek alabiliyor. Akademi kısa sürede, bin aile danışmanlık hizmeti verdi.

50 bin kişilik kültürel geziler
Etimesgut Belediyesi kültürel geziler kapsamında Çanakkale ve Konya’ya geziler düzenledi. Çanakkale Zaferinin kazanıldığı tarihi yerleri ziyaret eden 30 bin Etimesgut’lu atalarıyla bir kez daha gurur duydu. Yine Konya’ya ziyaret eden 20 bin kişi hoşgörü diyarı Mevlana’yı yakından tanıma fırsatı buldu.

KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ ETİMESGUT
Etimesgut Belediyesi sosyal tesislerle kültürel ve sanatsal aktiveler için fiziki ortamları hazırlarken, düzenlediği etkinliklerle de tesisleri aktif hale getiriyor.
Hizmete açılan Türk Beyleri Kent Meydanı Türkiye’nin en uzun ve en kapsamlı kültür sanat festivali olan ‘Uluslar arası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’ne’ ev sahipliği yapıyor. Doğu Türkistan’dan Trakya’ya, Kırım’dan Kerkük’e Türk dünyasında yaşayan Türk boyları ve Anadolu kültürü Etimesgut’ta buluşuyor. Türk kültür ve sanatı, Anadolu yemekleri, seyirlik oyunlar, folklor, müzik ve eğlenceler festivalde boy gösteriyor. 10 gün süren ve bu yıl 10.su düzenlenen festivale 1 milyon kişi katıldı. Etimesgut Belediyesi ihtiyaç sahibi çiftlerin düğünlerini yapıyor, yuvalarını kuruyor. Çocuklar için sünnet şölenleri düzenliyor.

HERKESİ KUCAKLAYAN SOSYAL HİZMETLER
Etimesgut Belediyesi, engelli, yaşlı, dar gelirli ailelere yönelik onların ihtiyaçlarını karşılayan, onları kucaklayıcı hizmetler gerçekleştiriyor.

Sefer taslı özel servis
2010 yılında kurulan aşeviyle her gün 1200 engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek servisi yapılıyor. Yemekler haftanın 7 günü, ilçenin 7 dağıtım noktasında özel olarak hazırlatılan çelik sefer taslarıyla ailelere ulaştırılıyor. Dağıtım noktalarına gelemeyecek durumdaki engelli ve yaşlıların evlerine kadar servis yapılıyor.

Hizmete engel yok
Etimesgut Belediyesi engellilere özel hizmetleriyl engelli ve aileleri içinde Etimesgut’u ayrıcalıklı hale getirdi. Engellileri Denizle Buluşturma Projesiyle engelli ve ailelerine her yıl 5 yıldızlı otelde tatil imkanı sunuluyor. Engelli Danışma Ve Hizmet Masası aracılığıyla rehberlik hizmeti verilirken, binlerce engelliye akülü araba, tekerlekli sandalye, hasta yatağı gibi yaşam desteği sağlanıyor. Engellilerin sosyal hayata katılımlarını artırmak için kültürel ve sanatsal faaliyetler, geziler, tiyatro ve sinema gösterileri düzenleniyor. Engellilerin ulaşabilirliğini kolaylaştırmak amacıyla fiziki çevre düzenlemeleri yapılırken, engelliler belediye havuzlarından ücretsiz yararlanabiliyorlar.

Gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım
Etimesgut Belediyesi, belirlenen ihtiyaç sahiplerine gıda ve giyim yardımlarını onların onurlarını kırmadan, onları rencide etmeden ulaştırıyor. Şefkateli Çarşısı’yla ilçedeki tüm ihtiyaç sahiplerine giyim yardımları yapılıyor, gıda yardımları evlerine kadar ulaştırılıyor. Her yıl ortalama 700 çocuğun sağlıklı bir ortamda sünnet işlemleri gerçekleştiriliyor. Her yıl 20 çiftin tüm nikah ve diğer masrafları karşılanarak düğünleri yapılıyor.

Detaylı bilgi için tıklayın.

Bu bir ilandır.

Haberle ilgili daha fazlası: