TOKİ arsaya prefabrik ev yapılır mı, izin veriliyor mu? Başvuru sürecinde merak ediliyor...

1dk okuma

TOKİ arsasına prefabrik ev yapılır mı sorusu, başvuruda bulunan vatandaşların araştırdığı husus oluyor. TOKİ tarafından ihtiyaç sahibi ailelere tahsis edilecek olan arsa, 2 yıl içerisinde konuta dönüştürülmek zorunda olacak. Bu süreçte konut olmayan arsalar, TOKİ tarafından geri alınacak. Peki, TOKİ arsaya prefabrik ev yapılır mı? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

TOKİ tarafından tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2. yılda nüve kısmının tamamlanması şarttır.

İmar planlarına göre toplu yapılaşmaya uygun olan müşterek (müstakil arsa tahsisi yapılamayacak) taşınmazlar taliplilerce bankaya müracaat edildiğinde bu taşınmazlar için diğer başvuru sahipleri ile müşterek müracaat etmiş sayılır. Kura sonrası bu taşınmazlardaki hak sahipleri de müşterek müracaatları sebebiyle aynı arsa içerisindeki diğer ortakları ile tapu senedinin tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) en geç bir yıl içinde konutunu yapmaya başlamaları ve önceden tespit edilen plana göre tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesini en geç 2 yıl içinde bitirmeleri şarttır.

Tahsis sahipleri belirtilen inşaat yapma şartlarına uymayı peşinen kabul ve taahhüt eder.

Bu şarta uymayanlardan tahsis edilen arsalar, hiçbir hüküm alınmasına gerek olmaksızın ödemiş olduğu bir bedel var ise %10'u kesilerek kalan meblağ iade edilerek geri alınır.

TOKİ ARSAYA PREFABRİK EV YAPILIR MI?

Haberin Devamı

Belirtilen maddeler arasında prefabrik ev inşaatının yapılmayacağına dair herhangi bir bilgi yer almamaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası: