Bazı pratik bilgiler aslında hayat için oldukça önemlidir ve yaşamı kolaylaştırır. Yemek yapmayı ve mutfakta vakit geçirmeyi seviyorsanız işte sizin hayatınızı kolaylaştıracak pratik bilgiler ve küçük ipuçları…Kabak tohumlarından çabucak kurtulmak için bir dondurma kaşığı kullanın. Keskin kenarı, sebzelerdeki tohumları kolaylıkla sıyırır. Ayrıca ince dilimlenmiş bir salata yapmak için de kullanabilirsiniz.Pişirdiğiniz bir yemek beklenmedik aşırı yağlı olursa, birkaç buz küpü ve bir kağıt havlu kullanarak aşırı yağ birikimini kolayca kaldırabilirsiniz. Buzu havluyla sarın ve yiyeceğin üstünden silin. Buz mıknatıs gibi hareket ederek yüzen yağ dokusu üzerinde yoğunlaşır.Streç filminiz geriliyor ve kopuyor mu? Profesyonel bir şef gibi buzdolabında saklayın. Yiyecek sargısına soğuk, daha iyi davranır ve yırtılmamasını sağlar.Portakalları, limonları, mandalinaları fazla soyamıyor musunız? Manikürlü parmaklarınızla kabuklara bulaştırmak istemez misin? Onları mikrodalga fırına 20 saniye süreyle koyun ve bu meyvelerin kabuklarından kurtulmasını sağlayın.Yumurtaları kaynattığınız suyun içine soda veya sirke ekleyin. Bu maddeler kabukların içine girip soyulmalarını kolaylaştırır.Bir limonun son damlasını sıkmak için, mikrodalgada 15-20 saniye boyunca bırakın.Yarım saat boyunca dondurucuda saklayın. Peynir sertleşir ve rendeye yapışmaz. Onu da serpmek daha kolaydır.Soğanları pişirmeyi planlıyorsanız dondurucu da burada size yardımcı olacaktır. Onları kesmeden önce 30 dakika dondurucuya koyun.Bir tavuğu kızartacaksanız göğsünü tavaya yatırın. Göğüs, etin çoğunun içerdiğinden ; ısı kaynağına en yakın odur, o yüzden çabuk pişirir.Pizzayı veya diğer pişmiş nesneleri mikrodalgada ısıtırken, yanında bir bardak su koyun. Nem, pizzanın fazla kurumasını önler.Yumurtaları kızartıp tepsiye dökün, ancak yağının yerine biraz su ilave edin ve tavayı ısıtıcının üzerine koyun. Sonuç olarak, mükemmel bir yumurta elde edebilirsiniz.