Mor Yerleşke projesinin amacı nedir?
Deprem bölgesinde ayni ve manevi desteğe ihtiyaç duyan kadınların, çocukların, bakıma muhtaç yaşlıların ve engelli bireylerin yanında olmak, onlara talep ettikleri, özellikle psikososyal desteği sağlayıp hayata tutunmalarına yardımcı olmak.
Mor Yerleşke’lerde nasıl hizmetler olacak?
Öncelikle kadınalar ve çocuklar için hem psikolojik hem de sosyal açıdan güvenli alanlar yaratılacak. Bir psikolog, bir sosyal hizmet uzmanı, bir çocuk koruma uzmanının sürekli olarak görev alacağı Mor Yerleşke’lerde emzirme odaları, çocuklar için aktivite alanları, çocuklar ve yetişkinler için psikolojik danışmanlık, hijyen malzemelerine erişim ve daha birçok destek sunulacak. Farklı alanda doktorlar ve uzmanlar da gönüllülük esasıyla projeye destek verecek.
Mor Yerleşkeler yardıma ihtiyacı olanlara nasıl ulaşacak?
Deprem bölgesindeki konteyner kentlerin yakınında belirlenen 14 farklı noktada kurulacak olan Mor Yerleşke merkezleri ile başta kadın ve çocuklar olmak üzere hedeflenen profildeki desteğe muhtaç insanlara 18-24 ay süresince destek sağlanacak. Mor Yerleşke’lerin sayısının, gelecek desteklerle birlikte daha da arttırılması planlanıyor.
Mor Yerleşke projesini kim hayata geçirdi?
Mor Yerleşke projesi, uzun yıllar cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda farklı projelere öncülük eden Boyner Grup yönetim kurulu üyesi Ümit Boyner ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu başkanı Canan Güllü’nün öncülüğünde hayata geçti ve bu sürece sayısız gönüllü uzman da destek verdi.
Mor Yerleşkelerin sayısını çoğaltmak, daha çok kadının ve çocuğun hayatına dokunarak hep birlikte iyileşebilmek için siz de destek olabilirsiniz.
İlandır.