Ameliyat bitti iyiyim, evdeyim

Hepinize ama hepinize, arayan, soran, mail atan, mesaj yollayan, hastaneye gelen, iyi dileklerini yollayan, dualar eden...

Çok teşekkürler.

Bitti, gitti.

İyiyim, evdeyim.

Yakışıklı doktor Mete Düren halletti.

Yakışıklı doktorun babası da en az onun kadar yakışıklı.

Kafam karıştı anlayacağınız, hangisi daha yakışıklı.

Bilahare anlatacağım.

Artık tiroidimin sağ lobu yok.

Büyüttüğüm kadar bir şey değilmiş.

Kendimi boynu kesilmiş tavuk gibi hissediyorum o kadar.

Boynu kesilmiş, yeniden yapıştırılmış.

Az biraz ağrı var.

Ama çok değil.

Yutkunmakta zorlanıyorum.

"Bir de fazla konuşma!" diyorlar, takdir edersiniz ki bu da beni zorluyor.

Dışarıdan pek bir şey görünmüyor.

Dikiş-mikiş yok.

Kedi tırmığı gibi bir iz, o kadar.

Şimdilik sizi, bana gelen bir maille baş başa bırakıyorum.

Belki birkaç gün yazamayabilirim.

Dinleniyorum.

Ve şımarıyorum.

Yaşasın şımarmak!

HAYATLARIMIZDAKİ BENZERLİKLER

Yıllardır sizi takip ederim. Ve günün birinde hayatlarımızda tuhaf hatta acayip benzerlikler keşfetmeye başladım. Size gülünç gelebilir ama pazartesi günkü yazınızı okuyunca "Pes!" dedim. Ben de sizin gibi evlendim boşandım ve tekrar evlendim. Siz hamile kaldınız, ben başıma gelecekleri anladım, bir süre sonra, gerçekten de ben de hamile kaldım. Tüm hamileliğim sayenizde çok çok keyifli geçti. Sevdiğim bir arkadaşımla aynı anda hamile kalmışım gibi hissettim kendimi. Sonra doğumlar oldu. Alya’dan 20 gün sonra Efe geldi. Lohusa iken oğlum doymadığı zamanlarda, kocama, "Şu gazeteyi aç bakalım, Ayşe Arman’ın kızı doyuyor muymuş, iyi emiyor muymuş, kesin yazmıştır o" diyordum. Nitekim, pişmaniye üzerine su formülünüz işe yaradı. Emzirmeyi kesişiniz bana ilham kaynağı verdi. Alya ile yaptığınız başka şeyler de. Mesela Efe’yi hiç İstiklal Caddesi’ne götürmemiştim, sizi okuyunca kaptığım gibi gittim. Kocamla seks hayatıma geri dönmem benim daha uzun zaman aldı, aldığım kiloları da vermekte geciktim. Size benzeyemedim bu konularda ama hep takdir ettim. Ve geçen sene, kalp çarpıntısı ve boynumda bir şişlikle gittiğim doktor tiroidimde kocaman bir nodül olduğu söyledi. Sizin yakışıklı cerrahınıza ben bir yıl önce bayıldım. Ameliyatımı yaptı, nodül temiz çıktı. Sizin de öyle olacak inşallah. Tüm kalbim ve iyi duygularım sizinle. (Yelda.)

- Beni ağlattınız. Başka da söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Her şey dediğiniz gibi oldu, nodül temiz çıktı. İyi temennileriniz için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Ve sizi öpüyorum. Ameliyatı da geride bıraktığımıza göre, bakalım şimdi neler olacak hayatımızda?
Yazarın Tüm Yazıları