Alıştık artık

ORTALIK toz duman. Ligin ikinci yarısı geldi ve şampiyonluk yarışında telafisi zor sınırlar içerisine girildi ya herkes dökülmeye başladı. Türkiye’de gelenektir; hakkı yenen bağırır ama kararlar kendi lehine olunca susar. Menfaatler devreye girince ne dostluk kalıyor, ne de centilmenlik.

Haberin Devamı

Yıllardır ligin ikinci yarısında aynı oyun sahnelenir ve kısmi sonuç alınır. Zaten burada önemli olan kulüp yönetimi tarafından camianın ve taraftarın hakkının savunulduğu imajını vermek ve bu algılamayı sağlamaktır. Peki yıllardır oynanan ve içinde tehdit, korku, kızgınlık ve samimiyetsizlik bulunan bu oyunun sonunda hiçbir şey olduğunu gördünüz mü? Hiçbir şey olmaz, rahat olun.
Kendi düşen ağlamaz
Ligin ikinci yarısı başlayınca start alan açıklamalar zinciri, takımlardan bazıları yarıştan kopana kadar devam eder ve sonunda bir şey olmamış gibi sona erer. Yıllardır Türk futbolunun ana sorunu olan yönetim anlayışlarının yine bir yansımasıdır yaşadığımız. Ancak bir fark var; “yemiyor artık.”
Yapılan bu açıklamalar artık etki değil, tepki doğuruyor. Aslında Sporda Şiddet Yasası’nın neden acilen çıkması ve içine yöneticilerle ilgili daha ağır cezalar konulması gerekliliğini ortaya koyan bir dönem bu.
Yani yöneticiler kendi kendilerini ele veriyor bu günlerde. Ne diyelim, kendi düşen ağlamaz...

Haberin Devamı

POLAT’IN NOT DEFTERİ

 Seyircinin duruşu bozuldu, hemen düzeltilecek.
 Sezgin’in istifası üzerine kına dağıtımına başlanacak.
 Eldeki son koz Hagi, Fenerbahçe derbisine saklanacak.
 Toplanan imzalar Adli Tıp’a gönderilip gerçekliği test edilecek.
 Yeni stat uğurlu gelmedi, tekrar Ali Sami Yen’e dönülecek.
Başkanlık olmadı, futbol şube sorumluluğu tekrar denenecek.
 Her sene 2 hoca alıp göndermek yerine antrenörlük diploması alınacak.
 Bundan sonra hiçbir futbolcunun kariyer planlaması yapılmayacak.

BOZ BAYKUŞLAR

SON haftalarda tribünlere fırtına gibi girdiler. Yeni olmalarına, sayıları az olmasına rağmen çok etkililer. En önemli özellikleri, kaliteli kültür düzeyleri. Tribünde açtıkları pankartlar, verdikleri mesajlar, espriler ve en önemlisi ortaya koydukları yeni vizyon ile futbolumuzda tribünlere yeni bir renk getirecekler. Hatta eğer bozulmazlarsa (ki bu büyük bir eğer) iddia ediyorum, geleceğin tribün profilini bile şekillendirirler. Umarım yeni çıktıkları tribünlerde ilk günkü düşüncelerini, hedeflerini ve vizyonlarını unutmazlar.Hoş geldiniz Boz Baykuşlar.

Yazarın Tüm Yazıları