Alaçatı Avlu'su özel tatlarla birleşirse

Haberin Devamı

ALAÇATI evlerinin bazıları taş görüntüsünün ardında harika bir avluyu saklar. Bu sessiz sakin ve güzel avlulardan biri, çok özel ve lezzetli yemek ve şaraplarla birleştiğinde doyumsuz bir yaz akşamı yaşayabileceğiniz harika bir mekan çıkar ortaya: AVLU... Önder ve Derya Türkkanı’nın İbrahim Yavuzaygen işletmeciliğinde açtığı Avlu, sizi kalabalık Alaçatı sokaklarından alıp huzurun ve lezzetin kollarına bırakacak...

Alaçatı Avlusu özel tatlarla birleşirse
- Avlu’nun hikayesı nasıl gelişti?
- Önder Türkkanı: Üç yıl önce, arkadaşım Avni Yurtseven’le birlikte satın aldığımız eski Alaçatı evi, dingin mimarisi, yaşanmışlığın izlerini taşıyan ferforje kapısı, meyve ağaçlarıyla çevrili serin avlusu, Alaçatı bahçelerini manzara yapmış terasıyla çok etkileyeci idi. Burada ne yapabiliriz diye düşünürken, yolumuz Urla’da mükemmel yemeklerini yediğimiz eski turizmci İbrahim Yavuzaygen’le çakıştı. Biz mekanı tasarlayıp yaptık. İbrahim Yavuzaygen işletiyor.

Haberin Devamı

Alaçatı Avlusu özel tatlarla birleşirse- Avlu’nun diğer mekanlardan farklılığı nedir?
- Ortağı ve yönetim kurulu üyesi olduğum LA Şarapçılık’ta dikkatimi çeken bir husus, şarabın uygun tatlar eşliğinde ve makul fiyatla sunulduğu restoranların azlığı olmuştur. Yine Egeli şarap üreticilerinin LA Şarapçılık, Prodom, Urla Şarap ve Sevilen’in ödüllü ürünlerinin aynı çatı altında tüketiciyle buluşturulması projem vardı. Geçmişte bu konuda  toplantılar yaptık ama somut bir gelişme olamadı. Avlu, bu konuda bir prototip oluşturma iddiasında. Ege’nin şarapları yanında, Vedat Milor’un seçtiği İtalyan ve Fransız şarapları da bu mekanda bulunacak.

Alaçatı Avlusu özel tatlarla birleşirse
Şarap ve Zeytinyağı Butiği’nden teknelere servis yapılacak
- Avlu’da farklı tatlar da bulmak mümkün değil mi?
- Evet, yemek menüsünde de aynı prensip geçerli. Menüde, Egeli bir lezzet olan “Enginarlı Pilav”ın yanında, “Kanada Deniz Tarağını”da bulabilirsiniz. Bizden ve dünyadan, ama iyi örnekler. Restorana ilaveten yapılacak şarap ve zeytinyağı butiğiyle, evlere ve teknelere de satış yapılması gündemde.
- Asıl işiniz epey yorucu olmalı... Yeni işler yerine dinlenmeyi tercih etmiyor musunuz?
- Lucien Arkas bana sık sık takılıyor. ”Sen bana az biraz bankacılık bulaştırdın ama ben seni iflah olmaz bir müteşebbis yaptım” diyor. Aslında, asıl işinizin yanındaki bu tür “hobi” işler son derece rahatlatıcı ve dinlendirici. Küçük bir laboratuvar ortamında tüm bilgi birikiminizi, kalite anlayışınızı tekrar test ediyorsunuz. Grubumuz, gelişimi boyunca müşterilerine ve iş ortaklarına kaliteyi sunan bir patronaja sahip olmuştur. Bu yaklaşım sizi de yaşamın her alanında toplam kaliteyi aramak ve oluşturmak gibi bir refleks içine sokuyor. Özetle söylemek gerekirse, varlık sebebiniz “Hayata lezzet katmak” oluyor. Bu şekilde daha coşkulu ve mutlu oluyorum.

Haberin Devamı

Avlu; 3000 Sokak, No: 15 - Kemalpaşa Caddesi’nden pazar yerine inen sokak üzerinde - Telefon: (0232) 716 87 70

Yazarın Tüm Yazıları