Aklıma gelen başıma geliyor

Sevgili Niobe, hayatımda iyi giden hiçbir şeye sevinemiyorum. Hatta aklımdan geçirmeye bile korkuyorum.

“Çocuğum uzun zamandır hasta olmuyor” desem, akşama hasta oluyor. “Ne güzel, hiç kaza yapmadık” desem bir saat sonra eşim araba kazası yapıyor. “Genç yaştaki kuzenlerimden hiçbiri ölmedi” dedim, sabaha bir kuzenimin ölüm haberi geldi. ınanın böyle örnekler çok fazla.
Sadece bu da değil, aynı şey başkaları deyince de oluyor. Herhangi bir eşyamı övseler, bir saat geçmeden o eşya kırılıyor, parçalanıyor, bozuluyor. Çocuğumu övseler, başına kaza geliyor. Daha geçen gün birisi oğluma “Ne güzel gözlerin var” dedi, beş dakika sonra olmayacak bir yerde ayağını bardak kesti. Artık bu duruma çözüm bulamıyorum. Bir akıl verin ne olur, bu durumun nedeni nedir, ne yapmalıyım? Rumuz: Çiğdem

YORUM
Sevgili Çiğdem, genelde batıl düşünce sistemlerine inanan ya da bu yönlü yazılar yazan biri değilim. Ancak bana yolladığınız doğum tarihinizi incelediğimde, olaylara akılcı yaklaşan ve abartma eğiliminden uzak bir kişiliğiniz olduğunu tespit ettim. Dolayısıyla yaşadıklarınız gerçekten anlattığınız şekilde gelişmiş olmalı.
Açıklama yazmadan önce, ‘kötü şeyleri çağırma’ olayına inanmadığım için, sadece benim fikrim olan, gazetemi hiçbir şekilde ilgilendirmeyen ve bu arada doğru olduğunu asla iddia edemeyeceğim varsayımlarımı sizinle paylaştığımı bilmenizi isterim. Yaşadıklarınızın birkaç açıklaması olabilir:
1) Olacakları önceden hissettiğiniz için, çok yakında olacak şeyler aklınıza geliyor olabilir.
2) Nazar ve düşünce gücüyle verilen zararlara maruz kalıyor olabilirsiniz. Ki bu durumda, yalıtım ve absorbe etme özelliği olan beyaz ve mavi renklerini hayatınızın bir parçası haline getirmenizi öneririm.
3) Geçmiş yaşamlarınızdan taşıdığınız bazı davranışlarınızı veya belki de o dönemdeki kimliğinizi, bu hayatınızda düzenleyebilmeniz için farklı dersler almanız gerekiyor ve bu hayatınızdaki önceden hissetme özelliğiniz testin bir parçası... Kim bilir?
Bu tür yaklaşımları olan düşünce sistemleri var. Ancak doğal olarak doğruluğu tartışmaya açık. Ben sadece bu tür çok sayıda e-posta aldığım için, sizin mail’iniz üzerinden gezegende dönen her tür yaklaşımı sizlere aktarıyorum.
Özellikle 18 yaş altı okuyucularımın bu konuları şimdilik çok fazla ciddiye almamasını, kendi geleceklerini kendileri yaratma çabasıyla sadece okullarına ve ilerideki meslek hayatlarına konsantre olmalarını rica ederim. Biz hayatlarımıza şekil verdik. Artık ayrıntılar üzerine konuşma hakkımızı kullanıyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları