Akdağ: Sağlık işi zor bir iş

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ’a göre, sağlıkçılar polis ve öğretmenle aynı maaşı alıyor. Bu sözler tartışma yaratır.

TV8’de ‘Başkentten’ programında Erkan Tan, Bakana “Hizmetlerinizden çok memnunuz Sayın Bakanım” diyerek söyleşiyi açıp şöyle devam ediyor:
“Sağlık deyince akla hep doktor geliyor, hemşireler, laborantlar bunlar zurnanın son deliği olmaktan bıktık diyor bir izleyicimiz Sayın Bakan. Maaşlarımız, polis, öğretmen düzeyine ne zaman gelecek, diyor. Haklı bence” Akdağ, Tan’ın sorusunu şöyle yanıtlıyor:
“Hemşire ve de diğer sağlık personelimiz için maaş artı ek ödeme veriyoruz. Eğer bu denge tazminatı diye bilinen ek ödemeyi alamayacak kadar düşükse döner sermaye ödemesi, yıl sonunda o eksik kalan kısımlar tamamlanıp personele ödeniyor. Ama bunun 1 yılın sonunda tamamlanmasını da doğru bulmuyoruz. Biraz önce size bahsettiğim bu torba yasaya koyduğumuz bir maddeyle bu denge tazminatı miktarlarının her ay ödenmesini sağlayacağız. Şu anda sağlık personeli, hemşireler, teknisyenler ve benzeri arkadaşlarımız, öğretmenler ve polisler mesabesinde aşağı yukarı o seviyede bir kazanca sahipler. Ama ben Sağlık Bakanı olarak onların emeğinin polislerden, öğretmenlerden aşağı olmadığını çok iyi biliyorum, hatta bana sorulsa daha da fazladır. Sağlık işi çok zor bir iştir çünkü. Gücümüz yettiği kadar Hükümet olarak inşallah bu değerli sağlık çalışanlarının imkânlarını artırmaya devam edeceğiz.”

Ve... Sağlıkçılar burnundan soluyor

İNTERNETTE, Bakan Akdağ’ın sözlerine karşı sağlıkcıların tepkileri özetle şöyle:
- Milli Eğitim, Ulaştırma ve İçişleri Bakanlarını tebrik ediyorum; çalışanlarına fevkalade sahip çıktıkları için.
- Uyduruyor bunları... Onlar her ay 15 dedi mi, tık maaşlarını alıyor; biz ise ‘dönerden’ alacağız diye yırtınıyoz. Bir sağlık teknikerinin maaşı 1000 TL civarında; neresi eşit.
- Sağlık çalışanlarının sorunlarını ne kadar maaş aldığı bilinmezse nasıl bir Bakanlık yapılabilir... Diğer bakanlar örnek alınmalı biraz; ya da istifa edilmeli.
- Bize Bakan değil, gören lazım, personel haklı.
- Sayın bakan, 950 TL maaş ve 350 TL de döner ‘döner’ alıyorum. Normal bir kurumda çalışan memurla benim aramda 150 TL fark var
- Sağlıkçılar hiç bu kadar mağdur olmamıştı; ek ödeme alıyorlar diye diye neredeyse maaşlardan kesinti yapılacak.
- Sayın Akdağ, polisin durumunu gözetsin diye mi Sağlık Bakanı oldu. Adaletten bahseden partide adalet yok!
- 15 yıllık polis şu anda 2.700 maaş alıyor... Bir ebe ise 1.080, artı döneri ne verilirse... Sağlık çalışanlarının hakkı verilsin.
- Sağlık’cının hakkını bu kadar görmezden gelen; sorunlarına bu kadar yabancı olan bir bakan olur mu?

KISA...KISA...

ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu bugün 14.00’de Radikal Gazetesi yazarı Altan Öymen’e, ‘Altan Öymen: 60 Yıl Önce; 60 Yıl Sonra’ başlıklı etkinlikle, Kültür Kongre Merkezi (KKM) B Salonu’nda, gazetecilikte 60. Yıl plaketinin verilecek.

BAŞKENT Ankara Konseyi Platformu’nun düzenlediği ‘Başkentlilik Bilinci, Çevre, Tarım ve Turizm Sempozyumu’ 26 Aralık Pazar 11.00’de ATO Toplantı Salonu (Söğüzözü)nda yapılacak.
Yazarın Tüm Yazıları