Sarımsak tansiyonu düşürür mü, yükseltir mi? Sarımsak ve limonun tansiyona etkisi

Güncelleme Tarihi:

Sarımsak tansiyonu düşürür mü, yükseltir mi Sarımsak ve limonun tansiyona etkisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 14:20

Sarımsak tansiyonu düşürür mü sorusunun yanıtı merak ediliyor. Sarımsak sağlık için oldukça faydalı. Bağışıklık güçlendiricidir. Antioksidan aktiviteye sahip birçok madde içerir. Prebiyotik özelliğe sahip, kalp sağlığı için de yararlı. Peki bu kadar faydanın yanında sarımsak tansiyonu düşürür mü, yükseltir mi? İşte sarımsak ve limonun tansiyona etkisi

Haberin Devamı

Bazı besinler hastalıklardan korunmada önemli rol oynuyor. Bununla birlikte sağlıklı yaşam tarzı da etkili oluyor. Ayrıca bazı yararlı besinlerin bilimsel kanıtı olmadan hastalıkların tedavisi aşamasında da etkisi olduğu düşünülüyor. Sarımsağın tansiyona etkisi de bunlardan biri. Ancak uzmanlar bu konuda uyarıyor. Peki sarımsak tansiyonu düşürür mü? İşte detaylar...

Sarımsak tansiyonu düşürür mü, yükseltir mi Sarımsak ve limonun tansiyona etkisi

SARIMSAK TANSİYONU DÜŞÜRÜR MÜ?

Uzmanlar tansiyonun yükseldiği veya düştüğü durumlarda sarımsak yemenin yararlı olmadığını belirtiyor. Sarımsak vücut için faydalı ama tansiyon düşürmek için kullanmanın hiçbir etkisi olmadığı ve bunu yanlış olduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı

SARIMSAK VE LİMONUN TANSİYONA ETKİSİ

Sarımsak ve limonun kan basıncı üzerinde herhangi bir etkisi olmadığını ifade eden uzmanlar tedavi amacıyla kullanılamayacağını belirtiyor.

Ancak sarımsak içerisinde bulunan allicin maddesi ısı ile ortaya çıkar ve bu maddenin için faydalı olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle de sarımsağın kıyılmış ve kavrulmuş olarak tüketilmesi öneriliyor.

BAKMADAN GEÇME!