Ağız sağlığı için 5 dakikanız var mı?

Geçen yıllar, diş ve dişetlerimizi de olumsuz etkiliyor. İşte dişleri uzun süre daha sağlıklı tutmak için diş hekimi Kıvanç Cebesoy’un verdiği pratik ipuçları...

Haberin Devamı

1-İyi besinler tüketin: Bazı yiyeceklerin özellikle dişlerimiz için çok faydalı olduğunu biliyor musunuz? Elma, armut, kereviz, havuç, karnabahar gibi meyve ve sebzeler, içerdikleri doğal liflerin tükürükle birleşmesi sonucunda doğal olarak dişleri temizliyor ve bakterileri yok ediyor. Bazı besinlerse bu durumun tam tersi etki gösteriyor ve dişleri hızla lekeliyor. Örneğin kahve, çay, yaban mersini, frenk üzümü, turunçgil suları, gazlı içecekler ve kırmızı şarap... Kısacası, eğer bir yiyecek tişörtünüzü lekeliyorsa, dişlerinizi de lekelemesi kaçınılmazdır!
2-En az 2 dakika fırçalayın: Diş fırçalamaya ayırdığınız süre en az 2 dakika olmalı, yani sadece 120 saniye... Ancak çoğu yetişkin bu süreye yaklaşamıyor bile. Dişlerinizi fırçalarken kronometre kullanın, böylece diş fırçalamak için kendinize yeterli zamanı ayırmış olursunuz. Kısa ve nazik hareketlerle dişlerinizi fırçalayın, dişeti çizgisine, zor erişilen arka dişlere, dolguların temizlenmesine ayrıca önem gösterin. Tüm bölümlerin iyice temizlendiğinden emin olun.
3- Doğru fırçayı seçin: Diş fırçalamayı bilmek kadar fırça seçimi de önemli. Diş hekimlerinin çoğu düz, küçük başlı ve yumuşak diş fırçalarının en iyi seçim olduğu konusunda hemfikir. Pilli diş fırçaları ise elle fırçalamaya oranla daha etkin.  Ayrıca 3 ayda bir ya da fırça yıprandığında diş fırçası mutlaka yenisiyle değiştirilmeli.
4- Diş ipini ihmal etmeyin: Ne kadar uğraşırsanız uğraşın diş fırçasının ulaşamadığı yerler olacaktır. Fırçanın ulaşamadığı ara bölgelerde kalan besin artıklarını ve plakları temizlemek için diş ipi kullanın.
5-Kalan bakterilerden ağız gargarasıyla kurtulun: Dişler ağız yüzeyinin sadece dörtte birini kapladığından, kalan ağız yüzeyi fırça ve diş ipi ile yapılan temizlikten pek faydalanamıyor ve ulaşılamayan yüzeylerdeki bakteriler hızla çoğalarak tüm ağıza yeniden yayılıyor. İşte bu nedenle sadece dişleri fırçalamak yetmez. Bakteri plağına karşı etkili ve sürekli kullanıma uygun bir ağız gargarası, fırça ve diş ipiyle beraber günlük ağız temizliği için şart. Bu gargarayı sabah ve akşam düzenli olarak kullanırsanız, fırça ve diş ipinden kaçan bakteriler de ölecektir!

Haberin Devamı

Kavisli kaşlar için

Haberin Devamı

Tasarımcılar bu sezon yine belirgin ve kavisli kaşlara vurgu yapıyor. Eğer kaşlarınızı seyrek buluyor, yeterince kalın olmadığını düşünüyorsanız, üzülmeyin. Doğru bir dokunuşla onları belirginleştirmeniz mümkün.

Kaşlar zaman içinde giderek daha yavaş uzar. Hatta birçok kadın, kaşlarının dökülmesinden şikayet eder. Oysa belirgin ve mükemmel kavisli kaşların iki önemli avantajı vardır: Birincisi yüzün daha güçlü bir ifade kazanmasını sağlar, ikincisi size daha sempatik bir görünüm kazandırır.
Yüzünüze uygun kaş formu için ihtiyacınız olan ya bir kaş kalemi ya da profesyonel bir eldir!
1- Kalemi burun kanatlarının yanından yukarıya doğru dik bir şekilde yerleştirin. Bu kaşın başlangıç noktasını belirlemeniz için önemli bir adım.
2- Kalemi burun kanatlarından gözün dış köşesine doğru çevirdiğinizde ise, o nokta size kaşın uygun bitim noktasını gösterecektir.
3- Burun kanatlarından başlayarak elde ettiğiniz diagonal çizgi ise kaşın gözlerden ideal yüksekliğini belirler.

Haberin Devamı

KAŞLARINIZI UZMAN ELLERE BIRAKIN

Kusursuz kaş formuna sahip olmanın en pratik ve en etkili yöntemi, kaşlarınıza gerçek bir uzman tarafından form verilmesidir. Makyaj uzmanlarından bir de tüyo verelim: Onlar kaşların hafif eğimli bir cımbızla, kaşın uzama yönünde alınmasını önerir. Tabii bu sırada büyüteçli bir aynanın kullanılması da yerinde olur...

Vücudu nemlendirme işini duşta bitirin

Her gün düzenli olarak vücudunuzu baştan ayağa kremlemeye üşeniyorsanız, size onun yerini tutan çok daha pratik bir önerimiz olacak: Duş sırasında cildinizin nemlenmesini sağlaya-bilirsiniz. Shea, badem, avokado ya da jojoba yağı içeren duş kremleri ve yağlar büyük oranda vücudun nem ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca vücut yağları da cildi koruyucu bir film tabakasıyla kaplıyor. Duş sırasında vücut yağını nemli cilde masaj yardımıyla iyice yedirin, nüfuz etmesi için biraz bekleyin ve durulanın.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Saçlarda nane ve avokado kokusu

Philip B’nin günlük kullanıma uygun bakım şampuanı “Peppermint&Avocado”, içeriğindeki saf nane ve avokado dahil 16 ayrı bitki özü sayesinde saça dolgunluk veriyor, yumuşatıp ipeksi bir görünüm kazandırıyor. Kalıntı ve tortulardan temizlediği, nemlendirdiği saçın aynı zamanda rengini de koruyan ürünün satış fiyatı 50 TL...

Seksi vücutları saran mükemmel koku

Burberry’nin yeni gözdesi ‘Burberry Body’, kokusuyla kadınları cezbediyor. Bugüne kadarki en seksi kadın kokusu olarak lanse edilen parfümün yüzü ise İngiliz model Rosie Huntington-Whiteley...
Burberry’nin başarılı tasarımcısı Christopher Bailey, markanın bu yeni parfümünde yürütülen kampanyayla bire bir ilgileniyor. Burberry Body’nin reklam çekimlerinde de bizzat bulunan Bailey, fotoğraf çekimleri sırasında güzel modelin giydiği pembe altın rengindeki saten trençkotu da elleriyle seçti. Markanın yıllardır çalıştığı isim olan Mario Testino da işte bu gördüğünüz kusursuz karenin mimarı. Ünlü fotoğrafçının tüm dünyada kullanılacak bu fotoğrafı, hem Rosie Huntington-Whiteley’nin seksapelini hem de parfümün imajını en ‘çıplak’ haliyle gözler önüne seriyor.
Bu ay 150 ülkede aynı anda satışa sunulan Burberry Body, sıra dışı notalarıyla kadınları cezbetmeye hazır...

Haberin Devamı

Mat ciltler

La Colline, SwissEntials serisine yağlı ve karma ciltlere özel bir ürün daha ekledi. Yaşlılık belirtileriyle savaşan, anti-aging özelliği olan “CMAGE Pure&Mat Fluid”, cildin parlamasını önlüyor, gözenekleri sıkılaştırıyor ve cilt yüzeyini pürüzsüzleştiriyor. Mat ciltler yaratmak isteyen kadınlara hitap eden ürün, 181 TL satış fiyatıyla raflarda yerini aldı.

Güzelliğe davetiye

İsviçre’nin cilt bakımında uzman markası Transvital’in profesyonel ekibi, tanışmak ve cilt tipleri hakkında konuşmak için Türk kadınlarını Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’na davet ediyor. Tabii gitmeden önce randevu almayı unutmayın.

- 13 Eylül Mersin Çamlıbel: 0324 237 60 06
- 14 Eylül Mersin Forum: 0324 331 51 85
- 15 Eylül Adana M1: 0322 271 01 59
- 16 Eylül Gaziantep Sankopark: 0342 339 01 21
- 17 Eylül İstanbul Valikonağı: 0212 296 42 84
- 18 Eylül İstanbul Capitol: 0216 651 38 46

Akdeniz kokusu

Loewe’nin hem kadın hem de erkekler için yarattığı “Aqua de Loewe Mediterraneo”, Akdeniz kıyılarının öğleden sonralarını anımsatan muhteşem bir koku... Meyve, portakal çiçeği, neroli çiçeği ve Tarragon’la şekillendirilen parfümün fiyatı ise 167 TL...

Yazarın Tüm Yazıları