Acısız, iğnesiz ve yan etkisiz güzellik

Gün geçmiyor ki kadınları güzelleştirmek için yeni yöntemler ortaya atılmasın... Selülit, çatlak ve anti-aging konularında operasyon korkusunu ortadan kaldıran bu uygulamalara son olarak da elektro mezoterapi yöntemi TMT eklendi.

Dünyanın farklı ülkelerinde uygulanan TMT'yi Türkiye'de gerçekleştiren Dr. Özgür Evren Ersoy, ameliyatsız, iğnesiz ve ağrısız bir sistem olarak sözünü ettiği TMT'yi beş ayrı medikal kozmetik programına dahil ettiklerini belirtiyor. Bunlardan biri olan anti-selülit programı, portakal kabuğu görünümünden kurtulmak için tasarlanan, özel olarak üretilmiş kozmetik ürünlerin belli alanlarda uygulanmasını esas alıyor. Elektronik TMT donanımı kullanılarak uygulanan sistem, zararsız elektrik dalgaları üretimiyle istenilen sonucu veriyor.

Yerleşik anti-selülit programı, mezojel, organik silikon tüpü ve meliloto özü tüpü (tatlı yonca) ürünleri kullanılarak, zararsız elektrik dalgalarıyla epiderm ve hipodermin geçirgenliğini artırarak cilde uygulanıyor. İlk beş hafta boyunca haftada 2, sonraki 10 hafta süresince ise haftada bir seans olarak devam ediyor.

Anti-çatlak programı ise çatlak izleriyle savaşmak için kozmetik jeller kullanılarak uygulanıyor. Mezojel anti-çatlak sayesinde vücuda elektrik dalgaları veriliyor. Tavsiye edilen tedavi süreci toplam 10 seans. İlk beş haftada 2, sonraki 10 hafta süresince haftada bir seans uygulanıyor.

Sıkılaştırıcı programa gelince... Doğal veya hızlı yaşlanma nedeniyle, yapısal olarak kolajen üretiminin azalmasıyla karakteristik bir cilt sorunu haline gelen cilt gevşemesi, bu program sayesinde azaltılıyor. Mezojel, vital ve firming tüpleriyle uygulanan program, 10 seanslık tedavi paketi ile devam ediyor.

Son olarak anti-aging programı da, cildin yaşlanmasına karşı tasarlanan, özel olarak üretilmiş kozmetik ürünlerinin bölgesel uygulamasını esas alan yeni bir yöntem... Elektronik TMT donanımı kullanılarak uygulanıyor. Bu da 10 seanslık bir paket program...

Jennifer Lopez ve Charlize Theron'un güzellik sırrı

Dünyanın farklı ülkelerindeki yaklaşık 18 milyon kadın, acı çekmeden gergin bir cilde sahip olmak için Strivectin kullanıyor. Ürün, cildi sıkılaştırıcı, esneklik sağlayıcı ve nem içeriğini artırıcı etkileriyle dikkat çekiyor. Dünya yüzünde yaklaşık 18 milyon kadın da bu ürün sayesinde gençleştiklerini söylüyor. Bu kadınlar arasında dünyaca ünlü starlardan Jennifer Lopez ve Charlize Theoron da var.

Ciltteki çatlaklar canınızı sıkmasın

Cilt çatlakları, ister hamilelik, ister cildin gerilmesine neden olan vücut geliştirme ya da kilo alma gibi faktörlerle ortaya çıksın, yalnızca kötü görünmekle kalmıyor, kişinin kendinden hoşnut olma duygusunu zedeliyor.

Ciltteki deformasyonun en belirgini, cilt yüzeyinde nahoş bir görünüm yaratan soluk renkli strialar (Stria terimi, gerilme çatlaklarının görünümünü açıklamak için kullanılıyor)... Çatlağa bağlı hasarın onarılması ise kolay değil. Bunun için, öncelikle cildin bağ dokusunu oluşturmasına yardımcı olacak bölgesel ajanların uygulanması gerek.

Kozmetik dünyası bunun için de yine bitkilere başvuruyor. Egzotik bitkiler paletinde öne çıkan bir papatya türü (Siegesbeckia orientalis) ve Hint Bektaşi üzümü (Phyllanthus emblica) gerilmeden kaynaklanan çatlakları ve yüz kırışıklıklarını önemli ölçüde giderici etkileriyle öne çıkıyor. Cildin pürüzsüzlüğü ise hasarlı dokunun rejenerasyonu ve kolajen yapılanmasının desteklenmesiyle gerçekleşiyor.
Yazarın Tüm Yazıları