Açıktaki et

"AÇIKTA bırakılan et sorun yaratır" buyurmuş Şeyh efendi, " eğer bir parça eti alır ve sokağa, bahçeye ya da parka bırakırsanız kediler gelir ve onu parçalayıp yerler. Suç kimde şimdi? Kedilerde mi açıkta bırakılan ette mi?"

Geçen ay Sydney’de bir camiide verdiği vaazda bunları söyleyen Şeyh Taceddin El Hilali, şimdi pişmanlıktan yorgan döşek yatıyormuş.

Müslümanlar dahil başta kadınlar, tüm Avustralya şeyhi topa tutmuş vaziyetteler.

Şeyh özür dilerken daha beter pot kırıyor.

"Ben sadece kadınların onurunu korumak istemiştim" diyor.

Kadınların onuru nasıl korunurmuş bakın. Vaazında onu da şu sözlerle belirtiyor.

" Kadın evinde, odasında oturur ya da çarşafta sokağa çıkarsa hiç bir sorun yaşanmaz."

Türban, çarşaf, peçe ile etrafa verilmek istenen mesaj, hayatı kitaba göre yaşamak gibi ne kadar derin ve felsefi içerikle sunulurlarsa sunulsun, tam da şeyh efendinin söylediği gibidir.

Yani kadın, doğuştan günahkar ve baştan çıkartıcıdır.

El Hilali’nin açık yüreklikle söylediği gibi. Eti açıkta bırakırsan, ki et kadın oluyor burada, kediler saldırır.

Sadece kadını değil erkeği de aşağılayan, eline beline diline sahip olamayan ne yaptığını bilmez seviyesine düşüren bir anlayış.

Şeyhin, tecavüzü suç olmaktan çıkartan, daha doğrusu suçu kadına yükleyen sözlerine büyük tepki geldi. Ama gericilik tahribatını yapmaya devam ediyor.

* * *

BUGÜN
tüm dünyada, kadınların kılık kıyafetlerinde değişiklik yapılması müslüman grupların cemaatleşmesinin, din adına iktidar alanı yaratmaya çalışan çıkar çevrelerinin güçlenmesinin ilk koşulu haline geldi.

"Batı ahlakına tepki"nin karşısına kadınları kapatarak ahlaki alternatif yaratma iddiasını türbanla, çarşafla, peçeyle somutlaştırmak en kolay yol.

Pekiyi kadınlar nasıl buna razı oluyor? Çünkü, Müslüman kadının diğer kadınlardan daha üstün olduğu inancı yaygınlaştırılıyor. Dinine bağlılığının, dolayısıyla da diğerleri gibi olmadığının, değerli olduğunun tescili türbanıyla, çarşafıyla, peçesiyle eline verilmiş oluyor.

Kimi bununla, toplumda ayrıcalıklara sahip oluyor kiminin ise boyun eğmekten başka bir çaresi yok zaten.

* * *
/images/100/0x0/55eaf60ff018fbb8f8a1e551
LÜBNAN’daki BM Barış Gücü’nün sözcülüğünü yapmış olan ve çok uzun yıllardan beri bu bölgede yaşayan Timur Göksel’in gönderdiği bayram tebriki Lübnan’ı ve "Yeni Ortadoğu"nun bugünkü halini gösteriyor.

Kadını et olarak gören anlayışın varacağı son nokta bu.

Evet açıkta ne göz var, ne saç, ne de et.

Ama sıfat da yok, isim de yok, kadın da yok.
Yazarın Tüm Yazıları