Aaaaa, Gündoğan’da şu inşaata bakın

“PEYNİR Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği” avaz avaz haykırıyor, 3 Nisan 2012 günü Bodrum Kaymakamlığı’na başvurduğu dilekçede:

Haberin Devamı

“Gündoğan Buruncuk Mevkiinde yapılmakta olan otel inşaatı yüksek bodrum kat artı 3 kat, kaba inşaat olarak devam etmektedir. İnşaatın 7-8 kat olacağı konusunda aldığımız duyumlar bizi kaygılandırmaktadır. Kıyı şeridi ihlal edilerek yapılan bu turistik tesisle halkın kullanım alanlarına müdahale edilmiştir. Eğer inşaat 7-8 kata çıkarılırsa, Gündoğan’da dönüşü olmayan yüksek, yoğun yapılaşmanın önü açılmış olacaktır”.
Dernek kaymakamlığa inşaatın yasallığı, otelin kaç kat olacağı, kıyı şeridinin ihlali ile ilgili sorular sorarak bilgi istiyor.
Bodrum Kaymakamlığı 25 Nisan 2012 tarihli yazısında, inşaatın izinsiz ve ruhsatsız olduğunu bildiriyor.
Bunu Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi de kabul ediyor, ancak 30 Nisan’da, kaymakamlığın yazısından beş gün sonra, yeni ruhsat verildiğini, inşaatın Yapı Denetim Firmaları tarafından denetlendiğini açıklıyor.
Bu yazışmalar sırasında inşaat ilerliyor ve halen devam ediyor.

ARSA KİMİN

Haberin Devamı

Kıyı şeridi ihlali ve yüksek inşaatla Bodrum böyle giderse, Bodrum olma niteliğini kaybedecek.
Bunun yanında bir başka çarpıcı iddia var. Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği bu yazışma trafiği içinde bir hafta önce basın açıklamasında:
“Yeni ruhsata konu olan 688 nolu parseldeki arazinin belediye başkanının birinci derecede bir akrabasına ait olduğu öğrenilmiştir”.
Vaaaay, iddiaya bakın siz. Arsa belediye başkanının yakın akrabasına ait, belediye başkanı da buraya alışılmışın dışında, kıyı şeridini ihlal eden çok katlı inşaata izin veriyor.
Peynir Çiçeği Gönüllüleri “neredeyse bitme aşamasına gelmiş olan bu inşaatın durdurulmasını, inşaata göz yuman belediye yetkilileri hakkında yasal işlem yapılmasını” istiyor.

BAHÇELİ’NİN DİKKATİNE

Belediye başkanlarının yaptıkları işleri iki makam denetliyor. Biri kaymakam, vali ve ilgili bakanlık, diğeri belediye başkanının bağlı olduğu siyasal parti .
Bir sivil toplumu aylardır “burada yolsuzluk var” diye bağırıyorsa, buna o iki makam da el atmak zorunda. Bodrum Kaymakamlığı, Muğla Valiliği ve hatta Çevre Bakanlığı.
İkincisi, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi MHP’li. Bu durumda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin iddiaları araştırmak için harekete geçmesi gerek.
Fotoğraflara baktığınızda, kıyı şeridinde inşaat almış başını gidiyor ve çok katlı. Bunun dışında, arazinin mülkiyetiyle ilgili iddiaların açıklık kazanması şart.
Bahçeli’yi de göreceğiz, Kaymakamlık, Valilik ve Bakanlığı da. Sonra da, elbette inşaatın durumunu.

Haberin Devamı

Başkanlık sisteminde hoptirinam

HABER devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı’na (AA) ait. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu AA’nın toplantısında soruları yanıtlıyor. AA’dan değerli bir meslektaşımız elem tere fiş, kem gözlere şiş, objektif bir soruyor:
“Başkanlık Sisteminde mi, yoksa mevcut sistemde mi daha fazla baraj yapılır?”
Eroğlu bu işin uzmanı, hiç sektirmiyor, “elbette Başkanlıkta”. Dalga falan geçmiyorum, AA bu haberi önceki gün geçiyor.
AA’nın hakkını teslim etmek gerek. Devletin resmi ajansı, genel müdürünü ve yönetimini iktidarın belirlediği AA bu gibi sorularla halkımıza Başkanlık Sisteminin faziletini anlatmaya çabalıyor.
Yarın meteorolojiden sorumlu Devlet Bakanına soracaklar:
“Başkanlık Sisteminde mi daha çok yağmur yağar, yoksa bugünkü sistemde mi?”
Bu cehaleti anlamak gerçekten güç. Yavrum, evladım, aslanım, elbette Başkanlık Sistemi önce daha çok yağmur, ardından tepeleme kar yağdırır.
Sırada Enerji Bakanı var:
“Başkanlık Sisteminde mi petrol buluruz yoksa mevcut sistemde mi?”
Olmuyor AA, olmuyor kardeşim, olmuyor, Bakan Bey “Başkanlık Sistemi varken, başka hangi rejimde siz petrol bulunduğunu gördünüz” diyerek, şaşkınlığını gizlemiyor.
Spordan sorumlu Devlet Bakanı sabırsızlıkla soruyu bekliyor:
“Başkanlık Sisteminde mi dünya futbol şampiyonu oluruz, mevcut sistemde mi?”
Dünya şampiyonaları tarihini şöyle bir karıştır, bak bakalım, Başkanlık Sistemi dışında yönetilen tek bir ülke var mı ki, şampiyon olmuş, yok, e, daha ne soruyorsun kardeşim.
AA emir-komuta zinciri içinde gösterilen hedefe ulaşmak için elinden geleni yapıyor. Yeni bir soruya hazırlanırken, AA Türkiye çapında anket düzenliyor:
“7’den 70’e herkes, her sabah, hep bir ağızdan ‘Memleketin Birinde Hoptirinam’ kitabını Başkanlık Sisteminde mi daha iyi okur, yoksa mevcut sistemde mi?”
Anket sonuçları kasada saklı, açıklanması için uygun bir zaman bekleniyor.

Yazarın Tüm Yazıları