20 dakikalık resital

ENTERESAN takım bu Galatasaray... Sen maça süper başla ve hemen golü bul. Maçı rahat kazanacak gibi devam ederken, git kolay bir gol ye ve maçı zora sok. Bunu Türkiye’de ancak Galatasaray yapar.

Haberin Devamı

İlk yarının adamları açık ara Servet ve Gökhan. İkili, gol atıp forvetlerden daha fazla net pozisyonlara girerken, aynı zamanda rakibin kolay gol pozisyonuna girmesine izin veren isimler oldular. Nerdeyse maçı tek başlarına oynadılar. Galatasaray 20 dakika yeni ve umut veren bir takım iken, sonrası bütün sezonun kopyası geçen dakikalar oldu. Normali; bir takımın 70 dakika iyi oynayıp 20 dakika vasat olmasıdır. Galatasaray bu sene her şeyi tersten yapıyor.

ARDA FARKI

G.SARAY takımını ve oyuncularını uzun zaman sonra bir maça çıkarken bu kadar rahat ve kendinden emin gördüm. Geçen hafta kazanılan maç tabii ki önemli bir etken ama bu değişimin sadece bir sebebi var; Arda.
Sahada varlığıyla bile takımına güven veren Arda’nın Galatasaray için ne denli önemli olduğu, yokluğundaki Galatasaray ile varlığındaki Galatasaray arasında oluşan uçurumdan belli.
Fakat Arda’nın oynadığı son maçlarda iyi oynamasına rağmen bana verdiği mesaj farklı. Arda fiziken sahada ve iyi oynuyor ama, liderlik yapan, takım arkadaşlarını uyaran, çabalayan eski hali yok. “Oyunumu oynarım gerisine karışmam” havası var. Artık her şeyini veren değil yeteneklerini gösteren bir Arda var. Bugüne kadar yaşadığı kötü
günlerin bir yansıması bu. Arda sahada neredeyse futbol oynama isteğini yitirmiş gibi duruyor. Yani Arda geçen hafta Manisa’da veda turnesine başladı.

Haberin Devamı

Sabri, Ayhan, Stancu

GALATASARAY’ın toparlanmasında ana etken Arda idi ama yan etkenler de vardı. Mesela;
- Sabri’nin dönmüş olması ile hareketlilik kazanan sağ kenar artık Galatasaray için korkulan değil korkutan taraf oldu.
- Taraftar beğenmese de, Ayhan gibi top alışverişi iyi olan ve sorumluluk alan bir oyuncu takıma güven veriyor.
ï- Daha önce ısrarla kenarda oynatılan Rumen Stancu forvete kaydırılarak daha etkili hücum yapıldı.

BEĞENDİM

Top tekniği, sürati ve etkinliği ile Galatasaray defansını çok zorlayan Amrabat’ı...

BEĞENMEDİM

Arda’nın kafa olarak takımdan kopmuş ve bunu çok belli eden halini.

DİKKAT

Galatasaraylı oyuncular önümüzdeki sezonu düşünmüyor galiba.

Yazarın Tüm Yazıları