10 yaşındaki Tommy ABD'de yeni servet dağıtımı yapacak

Tommy New York'un en yoksul ilçesi Bronx'ta oturuyor. Muhitinde büyümüş de küçülmüş gözüyle bakılan bir ilkokul öğrencisi. Bilgiç çocuk bir ankette ''Büyüyünce ne olmak istersin?''sorusuna ''Cumhurbaşkanı, Obama gibi'' diye yanıt vermiş. Tommy ardından ''Obama benim gibi zenci, en kuvvetli rakibi Cumhuriyetçi Herman Cain da ikimiz gibi kara derili. Kazanan aday gene zenci olacak. Beyazlar siyah renge alışmaya başladı. Zamanım gelince seçildiğimde Amerika'da yeni bir servet dağıtımı yaptıracağım. Bronx gibi yoksul semtler olmayacak benim başkanlığımda.'' diye ekliyor.

Haberin Devamı

Ankete görüş yazan bir New York'lu ''Korkunç bir fikir ama gerçek.'' diye tepki   gösteriyor. Başkanlığa meraklı kesimde Tommy tek değil. Bazı anketlerde zenci çocukların yüzde 62'sinin Barak Obama'yı örnek alarak cumhurbaşkanı olmak istediği görülüyor. Çocuklar arasında Başkanlık pop şarkıcısı, profesyonel sporcu, astronot, polis gibi ilginç bir meslek. Önemli mi? Hem de nasıl.

Amerika BirleÅŸik Devletleri BaÅŸkanı dünyanın bir numaralı vatandaşı. 330 milyon insanın temsilcisi, ekonomik, askeri gücü diÄŸer ülkelerin üstünde olan özgür toplumların lideri. Dertli her ülkenin baÅŸkanı sorunlarına çözüm bulmak için ABD baÅŸkanının ikametgahı ''Beyaz Saray'ın kapısını çalıyor. Â

Amerika'da en güvenli bina bu. Çatı katında hava saldırılarına karşı füzeatar sistemler üslenmiş. Yeraltındaki katlar da bomba saldırılarından etkilenmeyecek kadar derinde. Başkan kara, deniz, hava ve deniz piyadelerinden oluşan 2 milyona yakın silahlı kuvvetlerin başkomutanı. Beyaz Saray'ın güvenliğini tüm askeri birimlere ilaveten sivil Secret Service, FBİ ve CİA birlikleri sağlıyor. Özel eğitimli sivil korumalar bir suikast girişiminde kurşun ile başkan arasına girerek vücutlarını kalkan yapacaklarına ant içerek göreve başlıyorlar.

Haberin Devamı

Beyaz Saray'da düzineyle kurşun geçmez Cadillac arabası, klimalı yüzme havuzu, jimnastik salonları, tenis kortu var. Obama'nın basketbol tutkusunu tatmin için bir kaç günde arka bahçesine kort inşa edildi. Aşçıları kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerini başkanın talimatıyla hazırlıyorlar. Sinemaya gitme dertleri de yok. En son Hollywood yapımları vizyona girmeden Beyaz Saray'a geliyor, başkan ailesi ve yakınlarıyla modern salonda izliyor. Önemli gecelerde Amerika'nın tanınmış müzisyen ve şarkıcıları başkanın davetlilerini eğlendirmek için konferans salonunda özel konser veriyorlar. Başkent Washington'a yakın hava alanlarında gövdelerine ABD yazılı Başkan'ın özel jet uçakları günün her saatinde dünyanın her köşesine uçmaya hazır talimat bekliyor.

Profesyonel politikacılar için çok cazip bir meslek ABD Başkanlığı. Ülke yöneticisinin gücü hemen hemen sınırsız. Ama seçim öncesinde veya Beyaz Saray'a taşındıktan sonra mesleğin getirdiği stres yasa, ahlak dışı bazı girişimlere zorluyor başkanları. Ama kadınlar bu güçlü insanların 'Aşil Kirişi', yani en zayıf yönleri.

Haberin Devamı

1791'de Andrew Jackson'ın zinası, Grover Cleveland'ın evlilik dışı ilişkiden çocuk doğurması, Bill Clinton'ın Monica macerası, 2004 seçimlerinde başkan adayı John Kerry'nin yardımcısı John Edwards'ın 4 çocuğunun annesi Elizabeth'in üstüne tuttuğu metresinden çocuğu olduğunu inkar etmesine paralel Richard Nixon'ın'ın Watergate, Ronald Reagen'ın İran-Contra skandalları, Nixon Başkan Yardımcısı Spiros Agnew'un süt ürünleri birliğinden rüşvet aldığını tespiti dünyaya hükmeden bu kişilerin de vasat insanlar gibi şeytana uyduklarını gösteriyor.

Bu listenin son adayı Cumhuriyetçi Parti'den başkan adaylığına yarışan Herman Cain. Nabız yoklamalarında seçilme şansı yükselmeye başlayınca 3 kadın basına beyanat verip Cain'i cinsel tacizle suçladılar. Zenci adayın baş yöneticiliğini yaptığı kuruluş kadınları 35 bin dolar ''sus parası'' yla susturdu. Cain taraftarları, aynı partiden başkan adayı Texas Valisi Rick Perry'nin 'karalama' girişimine başvurduğunu ileri sürüyor.

Yazarın Tüm Yazıları