1 Messi de 1 Salah da yetmez

URUGUAY’a kaybeden Mısır, Rusya karşısına ‘devam mı tamam mı’ maçına çıktı. Sakat Salah’ın kendini riske etmesine rağmen Mısır, kupaya veda etti.

Haberin Devamı

İki taraf da oyuna iştahlı başladı. Ama dakikalar ilerledikçe mücadele, pozisyon bakımından kısırlaştı.

Arabistan maçının yıldızlarından Cheryshev ile Salah’ın şutları dışında heyecan veren anlar yoktu. Salah, hem omuz sakatlığının hem de Zhirkov’un sıkı denetimindeydi. Yine de ayağına gelen her topu olabildiğince verimli kullandı. Ama bu işin tek başına olamayacağını Messi de görüyor. Trezeguet ve Abdala, ‘ilah Salah’a omuz veremedi. 1 puana da rıza gösteren ev sahibi, daha çok topun arkasında durmaya çalıştı.

İkinci yarıya Rusya golle başladı. Her ne kadar golü kendi kalesine Fathy atsa da hatanın büyüğü ilk pozisyonda topu almak yerine, yumruklayan kaleci Al Shenawy’nindi.

Arada yine Salah’ın bulduğu pozisyonu saymazsak, Rusya, Mısır’ı da Suudi Arabistan’a çevirdi.

Haberin Devamı

RUSLARIN GURUR MESELESİ

- Arabistan maçında Dzagoev 24. dakikada sakatlandığında Ruslar “Eyvah” demişti ancak yerine giren Cheryshev, attığı 2 golle “Rahat olun” demişti. Aynı isim dün de Mısır’ın umutlarını bitiren kişiydi.

Turnuva başlarken “Tarihin en kötü Rusya”sı olarak lanse edilen takım, gruptan ilk çıkan oldu. Gururları incinmiş olmalı ki olabildiğince çalışkan ve dayanışmacı bir zihniyetle oynuyor Ruslar.

Kendisinden çok şey beklenen Mısır ise erken veda etti. Elbette Salah’ın sakatlığı büyük etken ama madem dün oynayabildi, bu riski Uruguay maçında neden almadı? Varlığıyla en azından Uruguay için psikolojik tehdit olurdu. Yine de dediğim gibi bu işler tek kişiyle olmaz. Maradona’nın bile en azından bir Valdano’su bir Caniggia’sı vardı. Penaltı dışında Mısır’ın kaleyi bulan şutu yoktu.

Cuper de müdahalelerde yetersizdi. Misal Marvan Mohsen’i çıkarmakta çok gecikti.

Yazarın Tüm Yazıları