3 puanla başladık ama...

Bu takım savunması ile Portekiz ve Çekya karşılaÅŸmalarında iÅŸimiz daha zor olur.Â

Haberin Devamı

Turnuvaya 3 puanla başlamak her şeyden önemliydi. İlk yarıda gole kadar olan 25 dakikada çok iyi futbol oynadık. İkinci yarıda da Arda’nın golüne kadar 20 dakikalık bölümde sahanın hakimiydik. Ancak şunu da kabul etmek gerekir ki rakibimiz Gürcistan iki üst düzey oyuncusu dışında bizim seviyemizin altında bir takım.

ADETA SANTRFORSUZ OYNADIK

Montella, Barış Alper’i santrfor pozisyonunda başlattı. Bu tip kapalı savunma oynayan bir ekibe karşı bu tercih yanlış idi. Barış Alper’in sağ kanattaki oyun gücünden de mahrum olduk. Santrforsuz gibi oynamak zorunda kaldık. Dün ne zaman öne geçtik hep bir panik hep bir telaş vardı oyuncularımızda. Skoru ele geçirdikten sonra topu neden rakibe bu kadar çok rakibe verdik? Montella bu durumu irdelemeli. Gürcistan’a verdiğimiz net pozisyonlar ciddi bir uyarı olmalı. Rakibimizin 2 topu da direkten döndü. Bu takım savunmasıyla Portekiz ve Çekya maçlarında işimiz daha zor olur.

Haberin Devamı

iLK iKi GOLÜMÜZ EKSTRAYDI 

3-1 kazandık. Skor ve 3 puan harika ama gerek Mert Müldür gerekse de Arda’nın fantastik golleri ekstraydı. Akan oyunda daha fazla pozisyon üretebilmek için santrfor sorununu da çözmemiz gerekiyor. Dün Ferdi, Mert ve Kaan Ayhan çok çalıştılar. Harika çocuk Arda daha da fazlasını ortaya koyacak bir kaliteye sahip. Barış Alper de kendi pozisyonunda oynadığı zaman çok faydalı oldu. Samet kritik hamlelerde ayakta kaldı. Kaptan Hakan ise Inter’de olduğu gibi daha geride top almalı ve kesinlikle yüzü dönük oynamalı. 3-1 harika bir skor ama Gürcistan’ı 70 bin taraftarımızın önünde yenmeyi çok da abartmamalıyız.

Yazarın Tüm Yazıları