Faruk Doğa Üründül
Faruk Doğa Üründül
Faruk Doğa ÜründülYazarın Tüm Yazıları

Final: Dans Et Şampiyon!

Faruk Doğa Üründül yazdı.

Haberin Devamı

Rivayet odur ki, efsanevi boksör Muhammed Ali’nin antrenörü Drew Bundini tarafından, Zaire maçından önce şunlar söylenmiştir;

Dans et şampiyon,
Kimsesizler yurdundaki yalnız çocuklar için dans et.
Çocuklar için salla yumruklarını.
Kiralarını ödeyemeyen işsizler için dans et…

Hadi, salla yumruklarını!
Muhammet Ali’yi hiç kimse yenemez, hiç kimse…
Dans et şampiyon, hadi dans et!

Bobby Dixon veya Türk vatandaşlığına geçtikten sonra kendi seçtiği adıyla Ali Muhammed, kariyerine bir şampiyonluk daha ekledi.

Kaybedilen EuroLeague şampiyonluğu sonrası, Sarı-Lacıvertlilerin BSL konsantrasyonu merak ediliyordu. Fakat kenardaki figür, Koç Obradovic olunca klasikleşen futbol deyiminin parkede yansımasını görüyoruz. Sokakta, ıssız bir potada bile oynansa bu takım maça yine motive çıkar. Kazanmak, Fenerbahçe Doğuş’un genetiğine işlemiş durumda. TOFAŞ ile oynanan BSL Final serisi, geçen yıldan farklı olarak 4-1 bitti.

Haberin Devamı

İlk maçın 40 sayıyla biteceğini kimse beklemiyordu. Ancak aynı şekilde Crocker’ın ve Morgan’ın diskalifiye olacaklarını da kimse tahmin edemezdi. Takımın ana skorerlerinden ikisi eksik kalınca, doğal olarak bu fark doğdu. Maçtan sonra, özellikle ülke sporunda alıştığımız hakem suçlama seansı yerine, suçu kendinde arayan Koç Orhun Ene’yi gözden kaçırmamak gerek. Bu kadar ciddi farktan sonra ikinci müsabakada TOFAŞ’ın karakter koyduğunu gördük. Zaman zaman Pierre Henry liderliğinde, sezon boyunca uyguladıkları tempolu oyun üzerinden üretime geçtiler. Koç Obradovic’in hızlanan oyun temposunu düşürmek için başvurduğu, Vesely-Ahmet veya Vesely-Melli uzun ikililerin oyuna dahil olmasıyla mücadelenin kontrolü Sarı-Lacıvertlilere geçti.

2-0 ile gelinen Bursa’da, Koç Orhun Ene’nin tempoyu dikte ettirmek için sürekli olarak Henry ile yarı sahayı hızlı geçmesi, sene başından beri sıkıntı yaşan Fenerbahçe Doğuş’u zor durumda bıraktı. Özellikle üçüncü maçta kenardan sadece 4 sayılık katkı alınmasına rağmen Bursa temsilcisinin, 91 sayı bulması alkışı hak ediyor. Dördüncü maçta, İtalyan ressam Datome’nin en büyük eserlerinden birine tanıklık ettik. Oyuncu, müsabaka boyunca %90 saha içi isabetiyle 25 sayı buldu ve seriyi 3-1’e getiren isim oldu.

Haberin Devamı

Artık Fenerbahçe Doğuş’un şampiyonluk için 1 galibiyete ihtiyacı vardı. Bu tarz maçları habitatı olarak belirleyen takım için, son 40 dakika resmen senenin kutlaması havasında geçti. İlk çeyrekte Sarı-Lacıvertlilerden gelen 8 asist ve ilk yarıda üretilen 45 sayı şampiyonluğun resmini çizdi.

Ali Muhammed’i seneye Fenerbahçe forması ile izler miyiz, bilinmez. Fakat şöyle bir gerçek var. Oyuncunun zorlu geçmişine, parkede isyan ettiği her anı çok özleyeceğiz.

Dans et şampiyon…
Not: Haftaya, Fenerbahçe Doğuş’un BSL 2017-2018 sezon değerlendirmesiyle karşınızda olacağım.

Yazarın Tüm Yazıları