GeriSeyahat GüneÅŸin en romantik battığı bir yer: Santorini
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
GüneÅŸin en romantik battığı bir yer: Santorini

GüneÅŸin en romantik battığı bir yer: Santorini

Güneşin en romantik battığı bir yer hayal edin... Lüks ve ihtişamın manzarayla buluştuğu, tam bir görsel şölen olarak uçurumun kenarına konumlanmış muhteşem bir ada... Burası Yunan adalarının en güzeli olan Santorini! Bu yaz rotanızı buraya çevirmeye ne dersiniz? Sizin için tüm detayları yazdım, işte size Santorini gezi rehberi…

Santorini, Ege Deniz'ine bağlı volkanik patlama sonucu oluşmuş Kiklad Adaları’ndan birisi. Hava ve deniz yolu ile ulaşım sağlanıyor. Santorini'ye direkt uçuş bulunmuyor. Atina'da aktarma yaparak uçakla gidebilirsiniz. Bodrum ya da Marmaris'ten Kos Adası’na feribot ile geçip, deniz yolu ile adaya ulaşabilirsiniz. Benim tercihim, deniz yol ile oldu. Havalanındaki aktarma süreleri çok uzun olduğu için pek tavsiye etmiyorum.

Güneşin en romantik battığı bir yer: Santorini


Adaya ayak bastığınız andan itibaren sizi etkisi altına alan bir büyüsü var. Beyaz ve mavi badanalı evleri, rengarenk sokakları, begonvil çiçeklerinin hâkim olduğu sokaklarda dolaşmak harika bir keyif. Hemen hemen her sokak sizi manzaraya çıkarıyor. Bu yüzden de birçok çiftin balayı rotası.

Güneşin en romantik battığı bir yer: Santorini


Otel fiyatları özellikle Oia bölgesinde daha pahalı. Adanın merkezi olan Fira kentinde daha uygun fiyata konaklama seçenekleri bulabilirsiniz. Fira ve Oia kenti arasındaki mesafe yaklaşık 30 dakika… Ada ve çevresini gezmek için araba, motosiklet, ATV kiralayabiliyorsunuz. Tercihinizi motosikletten yana kullanırsanız rahat edersiniz. Çünkü, ada yolları oldukça dar ve virajlı.Bir çok restaurant ve cafe, hediyelik eşya dükkanları Fira ve Oia'da fazlasıyla mevcut. Mavi kubbeli yapılar lüks restaurantları genelde Oia bölgesinde bulabilirsiniz. Eğlence mekanları, daha çok Fira bölgesinde bulunuyor. Her iki kentte de restaurant ve cafelerin çoğu yüksek yamaçların etrafına dizilmiş. Akşamüstü gün batımında yer bulmanız neredeyse mümkün değil. Önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Santorini'de gün batımını izlemeyi kesinlikle yapılacaklar listenize eklemelisiniz. Güneşin bu kadar güzel battığı bir yer daha ben hatırlamıyorum.

Güneşin en romantik battığı bir yer: Santorini


Hangi plajlara gitmeli?

Santorini'nin volkanik patlama sonucu oluşan plajlarına mutlaka gitmelisiniz. Kamel Beach siyah kumsalıyla, Red Beach kırmızı kumsalıyla, White Beach beyaz ise kumsalıyla meşhur. Plajların denizi baya soğuk ve genelde çakıl taşı var. Plaja girişte ekstra bir ücret talep edilmiyor. Sadece plajda harcama yapma zorunluluğunuz var. Romantik ya da sakin bir tatil istiyorsanız, Santorini sizin için en doğru adreslerden birisi olacaktır. En yakın zamanda planlayıp, mutlaka görmenizi tavsiye ederim. Şimdiden iyi tatiller...

Â

Güneşin en romantik battığı bir yer: Santorini

Güneşin en romantik battığı bir yer: Santorini

 

 

False