36 saatte Quebec City - Seyahat Haberleri
GeriSeyahat 36 saatte Quebec City
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte Quebec City

36 saatte Quebec City

Surları, parke taşı kaplı huzurlu sokakları, zarif taş evleriyle Quebec’in tarihi bölgesi uzun süredir başlı başına cazibe merkezi. Avrupa’yı anımsatan çekiciliğinin yanı sıra Kanada kentlerinin sürprizlerini de barındırıyor.

CUMA

15.00
HATIRALIK HEDİYELER

Şimdilerde keşfe değer, en cazip semt, yeniden canlanan St.-Roch (san-ROCK). Tarihi bölgenin kuzeybatısındaki bir zamanların köhne yapılarında birbiri ardına antikacılar, butikler açılıyor. Hediyelik avı Si Les Objets Pouvaient Parler’dan başlayabilir. Eski fotoğraf makinelerinden daktilolara pek çok merak uyandıracak obje var burada.

36 saatte Quebec City

18.30
SAUVEUR RESTORANLARI

St. Sauveur’un ana caddesinde kentin en ünlü restoranları sıralanıyor. Geçen yıl açılan Kraken Cru’da bir düzine istiridye siparişi verin. Porsiyonu 55 TL civarında. Sonra mükemmel bir akşam yemeği için birkaç sokak ötedeki Patente et Machin’e gidin. Birkaç masayla hizmet veren küçük restoranda özellikle croquette de chèvre’yı tadın. Yumuşacık oğlak eti domates yatağında pişirilmiş ve özel bir sosla fırınlanmış (25 TL).

36 saatte Quebec City

22.00
ROCH THE NIGHT

St.-Roch’taki Macfly Barlar Pasajı’na gidip, No DeLorean’e girdiğinizde 1980’lerin dünyasına ışınlandığınızı hissedeceksiniz. Biraları butik üretim, nostaljik oyunları ücretsiz. Le Trou Du Diable birahanesinin ürettiği turunçgiller aromalı Saison Du Tracteur’dan isteyin. Ms. Pac-Man ve Double Dragon oyunları arasında biranızı yudumlayın. Sonra yakınlardaki Brasserie Artisanale La Korrigane adlı bara geçin. Butik biracılardan Croquemitaine’in akçaağaç şerbetinden ürettiği özel içeceği deneyin.

36 saatte Quebec City

23.30
POUTINE PARTİSİ

Kızartılmış lor peyniri ve patatesle yapılan, üstüne et sosu dökülen özel Quebec lezzeti ‘Poutine’yi Chez Gaston’da tadabilirsiniz (12 TL). Daha lüks bir alternatif arıyorsanız geçen yaz açılan Poutineville’i deneyin. Malzemeleri siz seçebilirsiniz.

CUMARTESİ

11.00
DIŞ CEPHE DUVAR SANATI

Surlarla rıhtım arasındaki 400 yıllık Basse-Ville başarıyla korunmuş. Dahası, hiç beklemediğiniz kadar cesur sanat mekânları açılmış. Exmuro Arts Publics iki yıldır yaz aylarında geniş açık hava sergileriyle tarihi bölgeyi canlandırıyor. Konserve çorbayı inceleyen üç dev güvercin gibi şaşırtıcı, kimileri neonlarla hazırlanmış ışıltılı, enstalasyonlar sokakları dolduruyor.

36 saatte Quebec City

13.00
ST.-JEAN ATIŞTIRMASI

Rue St.-Jean’ın batı tarafı her zaman daha sakindir. Leziz atıştırmalıkları da burada bulabilirsiniz. Turunuza pastaneden başlayın: Le Paingrüel’in fırından yeni çıkmış tereyağlı çörekleri (4 TL), portakallı gevrekleri (6 TL) şehrin en lezizleri. Sonra kuzeydoğuya yönelin, iki sokak ötedeki Cantook Micro-Torréfaction, üçüncü dalga kafe ve kuru kahveci. Koyu ahşap tavanları, dekoratif geyik boynuzları ve farklı coğrafyalardan getirtilmiş kahve çekirdekleriyle özel bir mekân.

36 saatte Quebec City

15.00
LİMOİLOU KELEPİRLERİ

St.-Charles Nehri’nden karşıya geçip, semtin ana arteri 3’üncü Cadde’yi adımlayın. Mücevherat, giysi ve tasarım ürünlerini bir araya getiren Article 721’den başlayın turunuza. Quebec’li sanatçıların, tasarımcıların elinden çıkan ürünler arasında Electrik Kidz’in kangru benzeri cepleri olan tulum şeklindeki pijamaları, Poches & Fils’in rengârenk cepli tişörtleri çok güzel. Kısa bir mola için Le Lièvre & La Tortue’ya uğrayın. Bir yandan çayınızı yudumlayıp diğer yandan MacBook’tan interneti kolaçan edenlere katılın.

36 saatte Quebec City

20.00
YENİ VE ESKİ DÜNYA

Quebec’in Avrupa mutfağıyla yakın ilişkisi günümüzde yaratıcı bir sürece yöneldi. Güney İtalya lezzetleri için iki yıl önce açılan, küçük, zarif Nina Pizza Napolitaine’e gidin. Siyah-beyaz karolarla kaplı, odun ateşiyle ısıtılan fırınından çıkan çıtır pizzalar kadar, tatlılar da kışkırtıcı. Mutlaka pizza mönüsünden salsiccia e pistacchio’yu tadın (42 TL). Fransız restoranı çektiyse canınız, yakınlardaki Le Renard et La Chouette iki yıl önce açılan iyi bir adres.

36 saatte Quebec City

23.00
TUHAF NESİL SOKAĞI

Bölgenin butik biralarını, elma şaraplarını keşfetmek için Rue St.-Jean’dan iyi mekân bulamazsınız. Elmalı içecekler için seçkin barlardan Le Projet Spécialité Microbrasseries’e gidin. Les Vergers de la Colline’in tart ve limon aromalı Citron Sunrise şarabını ya da La Face Cachée de la Pomme’in ‘ice ceder’ini deneyin. Ayrıca fıçıdan 20 farklı yerel butik bira tadabilirsiniz. Ciddi bira meraklılarına Bateau de Nuit’yi tavsiye edeceğiz. Kimi geceler komedyenlerin şov yaptığı bu loş barın 10 döner musluğundan kentin Les Trois Mousquetaires ve Le Castor gibi en iyi birahanelerinin ürünleri akıyor.

PAZAR

36 saatte Quebec City

11.00
FERYAT VE MIRILTI

Güne çığlık atarak başlayın! Terrasse Dufferin ile şato benzeri Fairmont Le Château Frontenac oteli arasındaki kayak pisti 60 metre yüksekliğinde, 240 metre uzunluğunda (6 TL). Ardından Vieux-Québec’in parke taşı kaplı sokaklarından huzur dolu 17’nci yüzyıl manastırı Monastère des Augustines’e yürüyün. Yapı ülkenin ilk hastanelerinden biriydi. Kısa süre önce restore edilip SPA oteline dönüştürüldü. Özel müzesinde şifacı kız kardeşlerin özel eşyası gibi merak uyandıran objeler sergileniyor (22 TL).

14.00
TIRMANIŞ VE DÜŞÜŞ

Açık havayı mı özlediniz? 800 numaralı otobüse atlayın, merkezden 10 kilometre uzaklıktaki Parc de la Chute-Montmorency’ye gidin. Parkın Niagara’dan bile yüksek, 90 metrelik şelalesini görün. Çağlayanın manzarası her mevsimde nefes kesici güzellikte.

Nasıl gidilir?

Şubatın ilk haftasında İstanbul’dan Quebec’e iki aktarmalı KLM uçuşlarında gidiş-dönüş bilet fiyatı 1641 TL’den başlıyor. THY’nin Air Canada ile bir aktarmalı uçuşlarında ise fiyat 2865 TL’den başlıyor.

False