Zeytinyağlı taze fasulye tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmez sebze lezzeti...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram taze fasulye
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 15-20 adet yeşil soğan
- 4-5 adet olgun domates
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Maydanoz (ince doğranmış)
- 4-5 diş sarımsak
Zeytinyağlı taze fasulye tarifi Nasıl yapılır?
Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın, 2 veya 3 parçaya bölün ve yıkayın. Yeşil soğanları küçük küçük doğrayın. Soğan, şeker, tuz ve fasulyeleri geniş bir kaba koyun ve tüm malzemeyi birbiri özleşinceye kadar ellerinizle 5 dakika karıştırın.
Sarımsak, zeytinyağı ve domatesi rendeleyip tencereye koyun. 5 dakika pişirin. Fasulyeli karışımı domatesli karışıma ekleyin. Önce 5 dakika harlı, sonra yavaş ateşte ortalama 35 dakika veya biraz daha fazla, fasulyelerin cinsine göre, iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Fasulyenin cinsine göre gerekirse çok az sıcak su ekleyin.