Son Güncelleme:
Zeytinyağlı kabak tarifi
İşte hem damak zevkinize uygun hem de hafifliğiyle diyetinize destek olacak bir kabak yemeği tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 1 bardak sıcak su
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 500 gram kabak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
Zeytinyağlı kabak tarifi Nasıl yapılır?
Soğanı küp şeklinde doğradıktan sonra zeytinyağı eşliğinde soteleyin. Üzerine salça ekledikten sonra 2 dakika boyunca kavurun. İnce ince doğranmış havuç, kırmızıbiber ve kabağı üzerine ilave edin. Ardından sıcak su, şeker ve tuzu da ekleyip az ateşte yemek yumuşayıncaya kadar pişirin.