GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı kabak dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı kabak dolması tarifi

Zeytinyağlı kabak dolması tarifi

Hafif ve kolay bu tarifi deneyenler, akşam yemeklerinden eksik edemeyecek ve tadına doyamayacaklar!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet biber
  • 1 adet limon
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 adet domates
  • 2 orta boy soğan
  • 5 adet kabak
  • Tuz
  • Dereotu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı kabak dolması tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları ortadan ikiye ayırıp oyun. Bu arada yarım su bardağı zeytinyağında fıstığı hafifçe kavurup, ince ince kıydığınız soğanları ve biberi ekleyin. Kısık ateşte hafifçe kavurduktan sonra ayıklayıp yıkadığınız pirinci de katıp kavurun. Rendelenmiş domates, salça, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip yarım su bardağı suyu da koyup karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Piştikten sonra 1 limonun suyunu harca ilave edip karıştırın. Harcınızı oyulmuş kabaklara sıkıştırmadan doldurun. Tencereye dizdikten sonra, dolmaların yarısını geçecek şekilde su katıp, kaynadıktan sonra kısık ateşte 50-60 dakika pişirin. Dereotu ile süsleyip servis edin.